ARHIVA B365

Mircea Geoană vrea să candideze la Congresul PSD la conducerea partidului

„Voi propune o platformă pentru Congresul PSD şi voi aduna în jurul ei foarte mulţi colegi şi colege din partid mai tineri sau mai experimentaţi”, a declarat Mircea Geoană. Întrebat explicit dacă asta înseamnă că va candida la şefia PSD, Geoană a răspuns: „Susţin proiectul nu neapărat poziţia. Voi candida la Congres alături de alţi colegi (…) Acum nu poziţia mea e importantă”, potrivit romaniatv.net.

În cazul în care proiectul său de reformare al PSD nu va fi adoptat la Congres, Geoană a spus că va încerca să-l aplice din interiorul unui alt partid politic. „Dacă PSD va rămâne cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea, voi fi obligat ca ‘noul PSD’ să înceapă cu un partid nou”, a declarat Mircea Geoană.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea, despre pierderea alegerilor: Am fost percepuți ca un partid comunist

El a reiterat planul unei guvernări comune a stângii şi a dreptei în următorii ani. „Ar fi o guvernare solidă şi care poate dura până în 2020. Am avut discuţii cu unii lideri ai PNL”, a spus Geoană.

Senatorul Mircea Geoană a afirmat, pe 15 ianuarie, că a discutat cu subsecretarul de stat american, Victoria Nuland, despre proiectul său de stânga pe care este pregătit să-l preia în calitate de lider, după ce a fost dat afară „de frică” din PSD, şi despre necesitatea constituirii la Bucureşti a unui nou guvern.

Potrivit lui Geoană, un grup de iniţiativă pentru „noul PSD” va fi lansat în mod oficial în 10-12 zile, înainte de începerea sesiunii parlamentare, şi va avea un nucleu de parlamentari.

În aceeași seară, Liviu Dragnea, prezent în studioul Realitatea TV, întrebat cum comentează intenția lui Mircea Geoană de a candida la conducerea PSD, a spus că fostul șef al partidului este „un mincinos” și s-a întrebat cum poate candida cineva la șefia unui partid din care nu face parte.

El a susținut că Mircea Geoana și Marian Vanghelie au fost excluși din PSD deoarece în campania pentru alegerile prezidențiale „nu au muncit pentru partid, ba dimpotrivă”, având întâlniri cu PNL și PDL și sunând „lideri din teritoriu pentru a discuta despre ce se întâmplă cu partidul după alegeri”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button