DNA a pus SECHESTRU pe TREI CEASURI DE COLECŢIE primite de Mircea Geoană de la Marian Vanghelie

de:
27 mai 2015
1 afișări
DNA a pus SECHESTRU pe TREI CEASURI DE COLECŢIE primite de Mircea Geoană de la Marian Vanghelie

Procurorii DNA au pus sechestru pe trei ceasuri de colecţie pe care Mircea Geoană le-a primit cadou de la Marian Vanghelie din mita pe care acesta ar fi primit-o.

Mircea Geoană a ajuns, miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la sediul DNA. Întrebat de ce s-a prezentat la sediul DNA, Geoană a precizat că a fost chemat pentru mici chestiuni procedurale. Geoană are calitatea de martor şi cel mai probabil aşa va rămâne în dosarul în care Vanghelie este cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită în valoare de 90 milioane euro, informează Realitatea TV.

„A fost un mic detaliu procedural pe care l-am completat legat de poziţia mea în calitate de martor. Azi am încheiat un detaliu procedural, în continuare lucrurile sunt neschimbate, legat de calitatea de martor. Detaliile sunt procedurale şi sunt deja închise”, a declarat Geoană, la ieşirea din sediul DNA.

Geoană a fost informat de procurorii DNA că vor fi puse sub sechestru trei ceasuri de colecţie pe care le-a primit cadou de la Vanghelie şi care ar fi fost cumpărate din mita primită. Mircea Geoană a recunoscut că a primit ceasurile respective, dar a precizat că nu a ştiut că acestea fac obiectul unei luări de mită şi nu se face responsabil de nimic doar pentru că a primit cadourile respective.

Mircea Geoană a mai fost audiat la DNA, în urmă cu circa două săptămâni, în dosarul lui Marian Vanghelie.

Procurorii DNA au mai pus sechestru şi pe averea lui Vanghelie, pentru recuperarea prejudiciului, când instanţa va da o decizie în acest caz.

Vanghelie este arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi luare de mită, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit mită 90 milioane euro.

Cookies