Mircea Dinescu şi-a deschis un nou restaurant în Bucureşti. Ce specialităţi se pot servi la masă

de:
27 nov. 2019
279 Afișari
Mircea Dinescu şi-a deschis un nou restaurant în Bucureşti. Ce specialităţi se pot servi la masă

Noul restaurant, amplasat în zona Halei Traian din București, a fost denumit "Politică și delicatețuri", un brand sub care poetul are și o emisiune la televizunea națională.

„Eu sunt și patron, și bucătar. Aici mai fac eu câte o cheste, cum ar fi mâncărurile care se găseau la 1900 în România, chestiile astea care acum ne par exotice, cum e lintea, humusul, pentru că era influența balcanică a turcilor, după 500 de ani. Ce se găsea la bazarul din Istanbul se găsea și în București. Încerc să fac niște chestii mai deosebite, o cremă de ardei copt…”, spune Dinescu.

El adaugă că are două angajate tinere care îl ajută la bucătărie, dar că acestea sunt la început de carieră. „Eu fac mai toate mâncărurile, și ciorba de potroace, și ciorba de burtă parfumată cu lămâie verde, tot eu le fac. Eu sunt tartorul. Fac mâncăruri evreiești, știucă umplută sau fasole cu gâscă afumată – mâncăruri pe care le mâncau evreii bogați în România. La sfârșitul săptămânii avem și lăutari”, a mai spus Dinescu. Detalii, pe profit.ro. 

Cookies