BAZAR

Mircea Dinescu îşi face restaurant în Centrul Vechi

Firma celor doi se numeşte Dinescu şi Leonte, arată gândul. „Eu am să vin cu produsele mele de la Cetate. Se va mânca doar mâncare făcută după reţete vechi româneşti. Iar de băut o să se bea din cele 12 soiuri de vin pe care le scot acum. E o încercare de reabilitare a bucătăriei româneşti, dacă vrei. Iar asta are legătură cu cultura românească, dacă ne gândim căprima carte de bucate, importantă, a fost scrisă de întâiul prim-ministru al României, Mihail Kogălniceanu. În România, nu se înţelege încă această legătură. În marea majoritate a restaurantelor cu specific românesc se mănâncă mediocru şi jenant”, spune Dinescu.

Poetul speră ca restaurantul, situat aproape de Hanul lui Manuc, pe Șepcari, să fie gata la 20 noiembrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button