Mircea Diaconu: Mă retrag din guvern. Rămân senator

de:
19 iun. 2012
0 Afișari
Mircea Diaconu: Mă retrag din guvern. Rămân senator

„Mă retrag din guvern, nu sunt dat afară de nimeni”, a declarat Diaconu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, relatează rtv.net.

Mircea Diaconu a precizat că se retrage din funcţie pentru a nu afecta imaginea Guvernului Ponta: „Nu există nicio hârtie emisă de ANI prin care mi se interzice a ocupa vreo funcţie publică. Mă retrag din guvern pentru a nu afecta în niciun fel imaginea sa. În scurtul meu popas m-am înclinat pe nişte proiecte care rămân valabile şi pe care sper că următorul ministru le va duce mai departe. Voi rămâne alături de el şi voi munci mai departe. Am vrut să muncesc pentru naţia noastră, pentru profesia mea, dar dacă nu se poate nu-i nicio problemă. Am o barcă în curte cu care n-am ieşit de trei ani afară şi de care o să am şi eu în sfârşit timp”, a spus Mircea Diaconu.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, care l-a asigurat pe Mircea Diaconu de tot sprijinul său: „Prezenţa mea aici se vrea a fi un mesaj că suntem mândri să avem un asemena membru. Îl socotesc un om perfect onest, un om care s-a expus şi se expune tuturor mizeriilor pe care adversari politici de joasă speţă şi oameni care înţeleg prin presă posturi ca B1 TV sau ziare ca EVZ au ales să le arunce. Este un om al cărui nume este cunoscut de toţi românii, o personalitate incontestabilă a culturii şi artei româneşti şi pentru el probabil acest calvar e mai greu de îndurat. Pentru că poţi să te baţi cu adversarii politici, cu manevrele lor, dar e îngrozitor să te baţi cu calomnia, gunoiul, mizeria şi desconsiderarea pe care nu au niciun drept să o arunce asupra unui asemenea om”.

Crin Antonescu a precizat că PNL l-a propus pentru funcţia de ministru al Culturii pe senatorul Puiu Haşotti, profesor universitar şi membru al Comisiei de Cultură în mai multe legislaturi în Parlamentul României.

Cookies