Mircea Diaconu, declarat incompatibil de ANI: e şi senator, şi directorul Teatrului Nottara

de:
27 ian. 2011
0 Afișari
Mircea Diaconu, declarat incompatibil de ANI: e şi senator, şi directorul Teatrului Nottara

ANI a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Mircea Diaconu, care din decembrie 2008 şi până în prezent a ocupat atât funcţia de senator, cât şi de director-manager în cadrul Teatrului “C.I. Nottara”, scrie NewsIn.

În temeiul  art. 12, alin. (1) şi alin. (2), lit. b din  Legea nr. 176/2010, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu la data de 15.11.2010, în urma publicării unui material de presă cu privire la posibila nerespectare de către domnul Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilităţilor, informează un comunicat al ANI.

În urma evaluării declaraţiilor de interese, precum şi a altor date şi informaţii, au fost identificate elemente în sensul existenţei stării de incompatibilitate, deoarece, începând cu data de 19.12.2008 şi până în prezent, domnul Mircea Diaconu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan demnitatea publică de Senator în cadrul Parlamentului României, precum şi funcţia de conducere de Director-manager în cadrul Teatrului “C.I. Nottara”, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale, informează sursa citată.

ANI mai susţine că procedura de înştiinţare a fost îndeplinită la data de 07.12.2010, liberalul fiind informat prin intermediul unei scrisori recomandate despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mandatul poştal a revenit la data de 27.12.2010 la Agenţie, cu menţiunea “destinatar lipsă domiciliu”, mai informează Agenţia.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.  Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

ANI a constatat şi starea de incompatibilitate în care se află senatorul PDL Mircea Cinteză, deoarece pe lângă calitatea de parlamentar a deţinut şi mai multe funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, în 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Cinteză a regimului juridic al incompatibilităţilor, informează, joi, ANI.

Cookies