Mircea Diaconu, candidatul-surpriză al PNL pentru Primăria Capitalei, susţin surse liberale

de:
06 dec. 2010
5 Afișari
Mircea Diaconu, candidatul-surpriză al PNL pentru Primăria Capitalei, susţin surse liberale

La vârful PNL se vorbeşte despre stabilirea unui candidat-surpriză pentru funcţia de edil, o variantă de lucru fiind cunoscutul actor şi senator Mircea Diaconu.

„Mircea Diaconu intră în cărţi pentru a candida la Primăria Generală”, au declarat pentru ziarul „Puterea” surse din PNL. Senatorul neagă că şi-ar dori fotoliul de edil, însă evită să răspundă ferm dacă a purtat sau nu discuţii despre o eventuală candidatură a sa. „Nu, nici vorbă, nu am astfel de gânduri. Oricum, astea sunt lucruri pe care le discutăm în interiorul partidului, nu cu dumneavoastră. Momentan altele sunt priorităţile partidului. Oricum, mai mult despre lucrurile astea (candidatul pentru Primărie, n.r.), le vom discuta la primăvară”, a declarat liberalul pentru „Puterea”, lăsând portiţa deschisă pentru candidatura sa la Primăria Capitalei.

Mircea Diaconu a intrat în politică în 2008, când a obţinut fotoliul de senator de Argeş. El este un apropiat al lui Crin Antonescu, relaţia sa cu actualul lider al PNL aducându-i o poziţie de vicepreşedinte al partidului şi o nominalizare pentru funcţia de ministru al Culturii în guvernul din umbră. Diaconu este momentan director al Teatrului Nottara, aflat sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Surse din PNL au declarat pentru Puterea că până în acest moment nu s-a luat o decizie în privinţa candidatului pentru Primăria Capitalei, însă printre numele vehiculate se numără şi cel al lui Andrei Chiliman, actual primar al Sectorului 1, dar şi cel al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. „Eu nu am spus niciodată că nu voi candida. Altceva am afirmat, nu am spus ferm că voi candida”, a declarat Chiliman pentru „Puterea”, lăsând de înţeles că nu este exclusă o candidatură a sa.

O altă variantă luată în calcul de PNL o constituie susţinerea lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat în fruntea Capitalei. Astfel, s-ar putea ajunge la situaţia ca PNL şi PSD să prezinte un candidat comun pentru Bucureşti, susţine ziarul.

Cookies