MIRCEA DIACONU – ALEGERI: Am câştigat fără zgomot şi fanfare, simplitatea aduce succes

de:
26 mai 2014
0 afișări
MIRCEA DIACONU - ALEGERI: Am câştigat fără zgomot şi fanfare, simplitatea aduce succes

MIRCEA DIACONU – ALEGERI: MIRCEA DIACONU a câștigat – 6,47 % din voturi (adică 348.587 VOTURI), conform datelor oficiale anunțate de BEC la ora 11:00. 

Mircea Diaconu a intrat în Parlamentul European, în urma alegerilor de duminică, 25 mai. Candidatul independent spune într-un interviu la RFI că alegătorii poate au văzut în el „ceva obraz şi normalitate”.

Mircea Diaconu declară că a câştigat mandatul de europarlamentar fără prea multă logistică, doar cu mesaje simple: „Am făcut două mii de afişe, care nu ajung nici pentru un oraş mic, nu mare şi am făcut zece mii de cărţi poştale pentru toată ţara. Totuşi, simbolic am vrut să fac şi lucrul ăsta, atât (…). Poate că asta aşteptau oamenii, poate că toată desfăşurarea pe care o fac şi au făcut-o partidele cu bani foarte mulţi este inutilă. Îmi doresc tare mult să începem o discuţie publică pe această temă, să punem fiecare costurile dovedite ale campaniei şi ale efortului financiar, măcar ăsta, pe masă şi să analizăm rezultatele în raport cu costurile. E aiuritor, sumele sunt aiuritoare, cu nişte rezultate foarte mici. De asta spun, poate înţelegem ce aşteaptă oamenii. Deci nu este meritul meu neapărat. Poate că am plecat pe calea corectă, atâta tot”.

MIRCEA DIACONU – ALEGERI: Întrebat ce crede că au regăsit oamenii la candidatul Mircea Diaconu, el a răspuns: „Poate, nu ştiu, ceva obraz şi normalitate, de care au foarte mare nevoie, pentru că metodele de a face politică… nu vedeţi că geniul politic e Traian Băsescu, cetăţeanul Traian Băsescu? Păi, tot felul de malversaţiuni, de complicaţii, de atacuri, de construcţii şi aşa mai departe. Asta înseamnă genialitate politică? Nu! Simplitatea aduce succes. Simplitatea, normalitatea şi concizia. N-am spus vorbe multe, n-am rezolvat toate problemele României, ci dimpotrivă, am explicat cât am putut de clar cu ce se mănâncă această funcţie, această demnitate publică de europarlamentar. Şi în nici un caz un europarlamentar nu poate rezolva toate problemele României, asta am spus tot timpul”.

„Eu am mers pe un alt culoar, care a dat rezultate surprinzătoare pentru toată lumea. Pentru mine nu atât de tare. S-a dovedit că există o masă tăcută foarte bine pregătită şi cu foarte mult discernământ şi politic şi civic, care însă nu se manifestă, pentru că nu există nici o ofertă pentru partea asta a alegătorului şi atunci oamenii ăştia tac, se întorc cu spatele”, crede el.

MIRCEA DIACONU – ALEGERI: Mircea Diaconu rămâne independent

Mircea Diaconu spune că a câştigat fără zgomot şi fanfare: „Prezenţa la vot a fost mai mare decât de obicei pe această speţă. Aproape toţi oamenii cu care am intrat în contact direct mi-au spus că n-ar fi venit la vot, că n-au votat de cinci ani, că n-au votat de zece ani şi că acum au ieşit din casă pentru mine, pentru mine nu în sensul de pentru mine, Diaconu, ci pentru acest mod de a pune problema, cum am mai spus, cu simplitate şi normalitate, cu nimic excepţional, nu cu zgomot, nu cu fanfare, ci pur şi simplu ca ofertă publică, pe care o iei sau n-o iei”.

MIRCEA DIACONU – ALEGERI: Fostul liberal precizează că rămâne „independent, pentru că aşa-i contractul cu cetăţenii şi dacă a pornit aşa, aşa trebuie să rămână”.

„Nu mă interesează aproape deloc vizibilitatea mea acolo sau ce funcţii, că despre asta e vorba, eşti într-un grup politic, ai şansa să primeşti funcţii pe-acolo. Nu mă interesează absolut deloc lucrul ăsta, mă interesează doar să pot să mă exprim, să vorbesc, să am în spate o demnitate publică de greutate în Europa şi în ţară, cu care să pun şi să continui să ţin treze problemele fundamentale ale naţiei noastre. Şi când spun fundamentale, mă refer la chestii serioase, legate de cultură, de educaţie, de noţiunea de familie, de civilizaţie românească specifică, asta înseamnă identitate naţională, care trebuie protejată, ştiţi, e stupid să izbuteşti protecţie UNESCO, de exemplu, pe diverse speţe, aproape că pot să spun că ne trebuie o protecţie ca naţie. Deci despre asta e vorba, aproape că există riscul pierderii identităţii naţionale. Asta este grija mea. Pe de altă parte, abuzurile se ţin lanţ asupra cetăţenilor români, în interiorul ţării şi în afara ei. Astea sunt temele mele. Atât”, afirmă el.

MIRCEA DIACONU – ALEGERI

Cookies