Mircea Băsescu, vizitat în arestul Capitalei de avocat: „DNA a avut mai multe argumente”

de:
21 iun. 2014
0 Afișari
Mircea Băsescu, vizitat în arestul Capitalei de avocat:

Fratele preşedintelui României se află în arest preventiv, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă după ce ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare, scrie adevarul.ro.

Nelu Taşcă l-a vizitat pe fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, la arestul Poliţiei Capitalei, unde se află încarcerat după ce a Tribunalul Bucureşti a decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Avocatul a precizat că are încredere în instanţă şi că aşteaptă judecarea recursului. Mai mult, acesta a spus că s-a ajuns în această situaţie pentru că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a avut mai multe argumente.

În acest caz, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu. El este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Cookies