ARHIVA B365

Mircea Băsescu cere daune de un milion de euro în procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial

La Tribunalul Constanţa a avut loc, vineri dimineaţă, un nou termen în dosarul în care membrii familiei Anghel, respectiv Izaura Anghel, Marius Constantin, Florin Anghel, Fănica Anghel şi Grinică Ion Anghel, sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, potrivit Gândul.info.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus o cerere prin care clientul său să se constituie parte civilă în proces, solicitând daune morale de un milion de euro pentru prejudiciul de imagine adus.

De asemenea, soţia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Fănica Anghel, şi fiul ei, Florin Anghel, au solicitat instanţei un nou termen de judecată pentru a-şi angaja alt avocat, deoarece nu mai vor să fie reprezentaţi de Pavel Abraham, acesta urmând să-i apere în acest proces pe ceilalţi trei membri ai familiei.

Avocatul Pavel Abraham a cerut ca ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, să nu mai fie judecat în stare de arest preventiv, ci sub control judiciar sau arest la domiciliu, Tribunalul Constanţa rămânând în pronunţare.

Totodată, membrii familiei Anghel au cerut recuzarea procurorului DNA Andrei Botean, însă judecătorul le-a spus că această solicitare trebuie înaintată procurorului ierarhic superior.

În sala de judecată, Izaura Anghel l-a acuzat pe procurorul DNA Andrei Bodean că ar fi primit o sticlă de whisky de la Mircea Băsescu pentru organizarea flagrantului.

„Botean i-a spus lui Băsescu (n.r. – Mircea Băsescu): «Să-mi dai sticla de whisky, că te-am scăpat de ţigani»”, a spus Izaura Anghel.

La termenul de vineri, fiica lui Sandu Anghel, Izaura, a venit însoţită de cei doi copii ai săi, spunând că nu a avut cu cine să îi lase, iar instanţa a încuviinţat prezenţa minorilor în sala de judecată, cu condiţia de a nu tulbura desfăşurarea şedinţei.

Următorul termen în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu de către membrii ai familiei Anghel va avea loc pe 6 ianuarie, la Tribunalul Constanţa.

La finalul procesului, Ioan Grinică Anghel l-a sunat pe tatăl său, Sandu Anghel, care a transmis jurnaliştilor că vrea să facă alte denunţuri împotriva lui Traian Băsescu.

„E vorba de mai multe sume de bani pentru alte dosare. Banul a ajuns la Traian Băsescu, facem denunţuri după ce iese Traian Băsescu de la Preşedinţie”, a transmis Sandu Anghel, menţionând că are şi probe în acest sens, respectiv filmări.

Avocatul Pavel Abrtaham a precizat că a auzit că Sandu Anghel ar intenţiona să facă alte denunţuri, dar că nu are probe în acest sens pentru că nu îl mai reprezintă pe Bercea Mondial.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button