ARHIVA B365

Mircea Badea a pierdut procesul cu șeful ANI și va trebui să plătească daune

Mircea Badea a pierdut și la Curtea de Apel procesulo cu șeful Agenției Naționale pentru Integritate, Horia Georgescu. Decizia a fost dată de Tribunalul București în luna decembrie 2014, iar potrivit acesteia, Mircea Badea trebuie să-i plătească șefului ANI 2.000 de euro și să prezinte decizia în cadrul emisiunii În gura presei. Realizatorul poate face recurs, scrie paginademedia.ro.

Mircea Badea a pierdut procesul intentat de Horia Georgescu și la prima instanță, la Judecătoria Sectorului 1, în decembrie 2013, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Atunci, Judecătoria a decis că Georgescu ar trebui să primească despăgubiri în valoare de 5.000 de euro și prezentarea deciziei în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Realizatorul emisiunii În gura presei a folosit în cadrul unor emisiuni, la adresa lui Georgescu, apelative precum „ochelărică”, „giumbix”, „onanist”, „penibil” și „slugă băsistă”.

După ce a pierdut procesul la Judecătorie, în decembrie 2013, Badea a reacționat pe pagina sa de Facebook: „Nu vă faceți probleme, eu nu-mi fac. E doar fondul. Decizia e contrară jurisprudenței CEDO, dar e ordin pe unitate să piardă ăștia care nu-l plac pe Băsescu. Merg mai departe.”

Un an mai târziu, în decembrie 2014, în faza Apelului, Tribunalului București a redus suma pe care o are de plătiti Mircea Badea (de la 5.000 de euro la 2.000 de euro) și a menținut decizia ca sentința să fie citită în emisiunea În gura presei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button