Minuni în prag de Sărbători! Romprest promite ridicarea gunoiului din Sectorul 1. Clotilde a plătit câteva facturi

18 dec. 2020
196 Afișari
Minuni în prag de Sărbători! Romprest promite ridicarea gunoiului din Sectorul 1. Clotilde a plătit câteva facturi

Clotilde Armand pare să își fi respectat promisiunea că gunoaiele din Sectorul 1 vor fi ridcate înainte de sărbători. Compania Romprest a transmis, într-un comunicat, că începând de joi organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei.

Romprest spune că au fost achitate o parte din facturile restante, astfel că va începe ridicarea gunoiului din Sectorul 1.

„Notificăm Autoritatea contractantă că, în baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate în raza administrativ teritorială a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, aflat în vigoare, Compania Romprest Service SA organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi (…)

Facem astfel, încă o dată, dovada bunei-credinţe şi a faptului că suntem dedicaţi principiilor şi nu lăsăm ca interese partinice, care în acest moment au fost interpuse derulării instituţionale a contractului, să prevaleze interesului public”, prevede notificarea Romprest către autoritatea locală, Primăria şi Prefectura Municipiului Bucureşti, pe care compania a postat-o joi pe site-ul său.

Au început să fie achitate facturile restante

Conform documentului citat, joi s-a efectuat o plată parţială a facturilor restante.

„Având în vedere la că la data de 17.12.2020 a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant depăşit de scadenţă pe care autoritatea îl înregistrează faţă de operatorul delegat, având în vedere degradarea accentuată a stării de curăţenie în Sectorul 1, cauzată de acumularea de depozite de deşeuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre”, stipulează notificarea.

Romprest solicită Poliţiei Locale Sector 1 ca în exercitarea obligaţiilor contractuale care îi revin să monitorizeze şi să sancţioneze corespunzător toate acţiunile prin care se încalcă regimul deşeurilor, pentru a evita „repetarea unui astfel de situaţii”.

Reacția lui Clotilde Armand

„Am înţeles că firma de salubrizare care ne-a lăsat gunoiul neridicat pe străzile din Sectorul 1 a comunicat că se apucă să strângă gunoaiele din această noapte. Foarte bine. Asta înseamnă că au ales să respecte obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni”, a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Pe 27 noiembrie Romprest anunţa că din iulie asigură „exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare”, serviciul de salubrizare în folosul cetăţenilor din Sectorul 1, iar conducerea companiei a decis să limiteze temporar şi gradual activităţile. Romprest sublinia că acea limitare temporară de activitate nu va afecta colectarea deşeurilor menajere de la populaţie şi de la agenţii economici.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, declara, joia trecută, că a solicitat companiei de salubritate Romprest refacturarea serviciilor prestate „pentru a intra în legalitate”.

Armand explica faptul că nu poate plăti nişte servicii prestate „doar pe hârtie”. „Cetăţenii nu merită să fie ‘victimele’ unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forţează nota şi modifică tarifele după cum doreşte şi autoritatea locală”, spunea primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand afirma pe 4 decembrie că facturile transmise de Romprest şi neachitate de autoritatea locală se ridicau la 94 de milioane de lei.

Cookies