Minunea dintre blocurile din Militari

02 mai 2023
18618 afișări
Minunea dintre blocurile din Militari
Minunea dintre blocurile din Militari | Foto: Maria Coman

Acum, sigur, cartierul Militari nu pare neapărat cel mai predispus să ofere minuni sau cel puțin mie nu mi se pare. De când eram mică mi s-a părut cea mai bizară zonă din București, blocuri și iar blocuri și iar blocuri, mai mici, mai mari, dar bloooocuri cât vezi cu ochii. Și nici printre blocuri nu era neapărat mai bine, căci era un cartier relativ nou, verdeață nu prea. Nu mi-am schimbat prea mult părerea, mă tem și acum de ieșitul din București spre Pitești tocmai pentru că trebuie să tranzitez zona aia, șoferii merg mai bezmetic decât în restul orașului, în fine. Not my favourite place on earth. 

Doar că bine spune poetul sau proverbul, nu știi niciodată de unde sare iepurele. Iepurele sau minunea, în cazul nostru. Și, scrolând eu (doamne, gerunziu de la a scrolla, nu m am gândit vreodată nici că va exista așa ceva), văd la o fostă colegă niște imagini cu o zonă superbă, verde, o grădină aproape franțuzească prin precizie, atenție, coloristică, alei, tot ce îți poți imagina mai frumos. Și scria acolo că e între blocuri, în Militari. În Militari, îmi zic eu mie sceptică? Ei bine, da, în Militari, undeva prin spatele pieței Veteranilor, e o minunată grădină. 

Am fost să o văd, căci așa s-au legat lucrurile, aveam niște drumuri în zonă. Am găsit-o destul de greu, căci pe acolo sunt multe sensuri unice și mașini parcate aiurea, dar la un moment dat pur și simplu nu mai ai cum să o ratezi. Exact între blocuri, unde peisajul nu promite absolut nimic, răsare ea.

Minunea dintre blocurile din Militari-
Grădina dintre blocuri din Militari | Foto: B365.ro

Cu alei pavate, plină de lalele crețe și grase  și de flori de primăvară, cu galben și roșu și alb, cu trandafiri cățărători frumos crescuți pe spaliere speciale, cu stânjenei curajoși și lăcrămioare timide, cu mici locuri de stat și de recreere. Nu pare în București, pare așa, ca o minune care îți iese în cale ca să îți dai seama că de fapt bucuria chiar vine din altă parte. Și să ți dea o pauză de la toată aglomerația și zgomotul zonei. 

Minunea dintre blocurile din Militari
Foto: B365.ro
Minunea dintre blocurile din Militari
Foto: B365.ro

Habar nu am cine a gândit-o și cine o îngrijește, dar dacă cumva vor citi vreodată textul acesta, aș vrea să le mulțumesc că au făcut asta. Nu doar pentru ei, ci pentru noi toți. Căci așa ne dăm seama că doar noi ne putem face viața mai frumoasă și că uneori e mult mai simplu decât pare la prima vedere. Sunt blocuri în care stau de obicei pensionari, dacă nu au apucat să vândă și la cât timp și atenție sunt investite acolo, sunt oameni care au timp să se ocupe de asta. Dar și-ar fi putut da timpul pe altceva și au ales să nu o facă. Să își facă lor un dar și să le facă și altora.

Minunea dintre blocurile din Militari
Foto: B365.ro
Minunea dintre blocurile din Militari
Foto: B365.ro

Toate blocurile din zonă au ceva spațiu verde în jur, de fapt blocurile în general au spațiu verde în jur. Și totuși nu toate au așa locuri extraordinare – și nu e un cuvânt mare. Nu știu dacă s-au inspirat din atât de inspiraționalul Pinterest, nu știu dacă au cont de instagram, dar internetul ar beneficia și el de un pic de aer curat dacă ar fi așa. Pentru că, de fapt, chiar nu e greu. Se făcuse la un moment dat în București un concurs pentru cel mai frumos balcon parcă. Ceea ce mi s-a părut o idee bună, foarte bună. Doar că nu a mers mai departe. Nu ne plac lucrurile simple și credem că fericirea trebuie să fie complicată. 

Well, nu e chiar așa. Felicitări locatarilor din Blocul din Militari. Nu știu dacă să vă dau adresa sau nu, dar sunt sigură că. dacă ajungeți în zonă și întrebați, oamenii știu despre ce e vorba. Bravo, Militari! La mai multe!

Nota B365.ro – tot Maria, mai jos:

Cookies