Minoritățile vor un guvern tehnocrat sau de uniune națională. Care a fost poziţia UDMR la consultări

de:
06 nov. 2015
0 Afișari
Minoritățile vor un guvern tehnocrat sau de uniune națională. Care a fost poziţia UDMR la consultări

Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, a declarat, joi, în urma consultărilor cu președintele Iohannis pentru desemnarea unui nou prim-ministru, că minoritățile susțin formarea unui guvern de tehnocrați sau de uniune națională.

„Grupul minorităților naționale susține formarea unui guvern tenhocrat sau de uniune națională până la alegeri, indiferent dacă acestea sunt anticipate sau la termen”, a arătat Pambuccian, citat de profit.ro.

În urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, liderul UDMR Kelmen Hunor a declarat că formțiunea pe care o conduce este în favoarea formării unui guvern tehnocrat, dar care să modifice legislația actuală astfel încât să fie organizate alegeri anticipate, înainte de termen.

Kelemen Hunor a propus organizarea de alegeri anticipate o dată cu alegerile locale și modificarea legilației în vigoare.

„În acest moment cadrul legislativ nu permite alegeri anticipate sau alegeri înainte de termen înainte de 24 iulie, când intră în vigoare legea alegerilor parlamentare. Această lege nu permite o perioadă mai scurtă pentru pregătirea alegerilor și este motivul pentru care noi spunem că se poate modifica legea alegerilor parlamentare în sensul de a introduce o prevedere că în 40, 60 de zile – trebuie stabilit acest lucru – pot fi organizate alegerile”, a declarat, în urma consultărilor de la Cotroceni, Kelemen Hunor, conform profit.ro.

Victor Ponta și-a depus miercuri mandatul din funcția de prim-ministru și implicit pe cel al Guvernului.

Cookies