Minivacanța s-a terminat, începe aglomerația pe Autostrada A2, de la mare spre București. Centrul InfoTrafic recomandă rute ocolitoare

06 mai 2024
594 afișări
Minivacanța s-a terminat, începe aglomerația pe Autostrada A2, de la mare spre București. Centrul InfoTrafic recomandă rute ocolitoare
Trafic auto ingreunat pe autostrada A2, sambata, 12 august 2017. Inquam Photos / Alexandru Busca

Săptămâna începe cu aglomerația ce se formează după terminarea minivacanțelor pe Autostrada A2. Astfel că șoferii care se întorc spre București trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Centrul InfoTrafic a anunțat care sunt rutele ocolitoare ce pot fi folosite de șoferi.

Începe aglomerația pe Autostrada A2, sens spre București

Cum anul acesta vacanta de 1 Mai a fost combinată cu cea de Paște, oferind oamenilor aproape o săptămână liberă, mare parte dintre ei s-au dus pe litoral pentru a celebra cele două sărbători. Astăzi, 6 mai 2024, în ultima zi liberă pe care românii o au la dispoziție, toți se întorc în București.

Astfel că, pe Autostrada Soarelui (A2) sunt înregistrate valori mari de trafic. Centrul InfoTrafic din cadrul Inspectoratului General de Poliție a transmis câteva rute ocolitoare ce pot fi folosite pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanța – București.

Iată traseele ce le sunt recomandate persoanelor care se întorc acasă de pe litoral:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București,
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București,
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Șoferii sunt rugați să circule prudent

Pentru a se asigura siguranța celor care se întorc în Capitală de la mare, polițiștii au transmis și o serie de recomandări și sfaturi Iată care sunt acestea:

  • Creșterea distanței de siguranță între vehicule,
  • Evitarea depășirilor riscante, a coloanelor de autovehicule,
  • Planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative,
  • Manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției,
  • Acordarea priorității la ieșirea din spațiile de servicii, punerea în funcțiune a luminilor de avarie la încheierea unei coloane care oprește sau încetinește brusc.

De asemenea, șoferii le transmit celorlalți participanți la trafic că există radare în mai multe zone ale autostrăzii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies