Minivacanță pentru bucureșteni, la începutul lunii decembrie. Bugetarii vor avea 5 zile libere legate

02 nov. 2022
6181 afișări
Minivacanță pentru bucureșteni, la începutul lunii decembrie. Bugetarii vor avea 5 zile libere legate
Minivacanță pentru bucureșteni, la începutul lunii decembrie. Bugetarii vor avea 5 zile libere legate / Sursă foto: Unspash

Începutul lunii decembrie le aduce românilor o minivacanță. Salariații din sectorul public vor avea parte de 5 zile libere legate. Este momentul perfect ca bucureștenii, și nu numai, să dea o fugă la munte înainte de Crăciun.

Cinci zile libere legate, la începutul lunii decembrie

Înainte de perioada Crăciunului și a revelionului, românii vor mai avea parte de o minivacanță la sfârșit de noiembrie – început de decembrie.

Salariații din sectorul public vor beneficia de 5 zile libere legale și legate în care să plece departe sa oraș sau să se pregătească de sărbători.

Această minivacanță a fost posibilă datorită unei decizii de guvern prin care s-a stabilita ca ziua de 2 decembrie să fie liberă. Decizia a fost luată încă din luna ianuarie a anului 2022.

Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal, anunța, pe 19 ianuarie, Ministerul Muncii Solidarității Sociale.

De când începe minivacanța

Zilele libere vor începe la finalul lunii noiembrie. Mai exact, este vorba despre perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022. Astfel că, bugetarii vor lucra doar primele două zile din săptămâna respectivă:

  • Miercuri, 30 noiembrie – Sfântul Andrei
  • Joi, 1 decembrie – Ziua Națională a României
  • Vineri, 2 decembrie – zi liberă prin decizia guvernului
  • Sâmbătă, 3 decembrie – weekend
  • Duminică, 4 decembrie – weekend

După această minivacanță, următoarele zile libere de care angajații din România vor beneficia, până la finalul anului 2022, sunt cele de sfârșitul lunii decembrie, pentru Crăciun. Mai exact, este vorba despre 25 și 26 decembrie 2022.

Cookies