ARHIVA B365

MINIVACANŢĂ DE SFÂNTA MARIA: Recomandările poliţiştilor de la Rutieră pentru WEEKEND-UL PRELUNGIT

MINIVACANŢĂ SFÂNTA MARIA. ZI LIBERĂ SFANTA MARIA. WEEKEND PRELUNGIT. Brigada Rutieră recomandă ca, în primul rând să evite, pe cât posibil călatoriile în jurul prânzului, în special pentru cei ce urmează să parcurgă distanţe mai mari, pentru că efectele caniculei se amplifică în interiorul habitaclului şi în condiţii de agomeraţie.

MINIVACANŢĂ SFÂNTA MARIA. WEEKEND PRELUNGIT. Poliţiştii atrag atenţia că în această perioadă temperaturile ridicate reprezintă inconvenientul cel mai mare, prin disconfortul determinat participanţilor la traficul rutier, în special pentru cei de la volan.

MINIVACANŢĂ SFÂNTA MARIA. ZI LIBERĂ SFANTA MARIA. WEEKEND PRELUNGIT. Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor tragedii, poliţiştii recomandă şoferilor:

– să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;

– să evite consumul de băuturi alcoolice seara, dacă dimineaţa urmează să conducă maşina;

– conducătorii şi pasagerii autovehiculelor, care ocupă locuri prevazute prin construcţie cu centuri de siguranţă, sunt obligaţi să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, atât în localităţi, cât şi în afara acestora;

– să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina. Studiile arata că aproape jumătate dintre posesorii de telefon mobil îl folosesc atunci când sunt la volan;

– de asemenea, atrag atenţia asupra manevrei de depăşire, considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate.

MINIVACANŢĂ SFÂNTA MARIA. ZI LIBERĂ SFANTA MARIA. WEEKEND PRELUNGIT. Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflxii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplacute.

MINIVACANŢĂ SFÂNTA MARIA. ZI LIBERĂ SFANTA MARIA. WEEKEND PRELUNGIT. O categorie mai aparte o reprezinta maşinile cu gabarit depăşit, utilajele agricole, biciclişti, dar şi copii care işi petrec vacanţa de vară.

Şi dacă în acest peisaj mai apar indisciplina şi graba, neatenţia în conducere şi alcoolul, iată aşadar întrunite elementele constitutive ale unei situaţii favorabile producerii accidentelor rutiere.

MINIVACANŢĂ SFÂNTA MARIA. ZI LIBERĂ SFANTA MARIA. WEEKEND PRELUNGIT. Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Orice problemă din trafic poate fi sesizată a numărul de telefon 021/9544.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button