Minivacanța de Paște în 2022. De câte zile libere se bucură românii anul acesta

14 apr. 2022
658 Afișari
Minivacanța de Paște în 2022. De câte zile libere se bucură românii anul acesta

Câte zile libere legale vor avea românii în 2022 cu ocazia minivacanței de Paște. Paștele Ortodox se sărbătorește într-o zi de duminică, pe 24 aprilie.

Minivacanța de Paște în 2022

În 2022, Paștele Catolic se sărbătorește în data de 17 aprilie. Zilele libere cu ocazia sărbătorii sunt: 15 aprilie – Vinerea Mare și 17-18 aprilie – prima și a doua zi de Paște.

Anul acesta, Paștele Ortodox se sărbătorește în data de 24 aprilie. Zilele libere cu ocazia sărbătorii sunt: 22 aprilie – Vinerea Mare și 24-25 aprilie – prima și a doua zi de Paște.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Tradiția din bătrâni spune că așa cum va fi vremea de Florii, tot așa va fi și de Paște, dar meteorologii țin să contrazică această vorbă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea la finalul săptămânii va fi frumoasă, dar în noaptea de Înviere va fi frig și la munte vor fi preponderent temperaturi negative. De asemenea, se anunță precipitații în toată România.

Dacă aveți deja planuri să mergeți pe litoralul românesc de Florii – 17 aprilie, trebuie să știți că temperatura se va situa între 16-18 grade Celsius, iar noaptea vor fi cel mult 8 grade Celsius. De Paște va fi și mai frig, spun meteorologii. Ziua, temperatura nu va depăși 12 grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra 6 grade. De asemenea, în noaptea de Înviere se anunță ploi.

Weekendul acesta, la munte, temperaturile vor fi pozitive și nu se anunță precipitații. De Paște vremea se răcește – temperatura nu va depăși 8 grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea vor fi valori negative. La altitudini mari va ninge și chiar sunt șanse să se aștearnă un strat de zăpadă perfect pentru sporturile de iarnă.

În Capitală, în noaptea de Înviere se vor înregistra 6 grade Celsius în centrul orașului și sunt șanse mari să plouă. Chiar dacă vremea nu o să țină cu noi, tot așteptăm cu nerăbdare minivacanța de Paște din 2022.

Anul acesta, 6 zile libere legale pică în weekend, iar 9 zile libere legale pică în timpul săptămânii.

Cookies