MINIVACANŢA DE 1 MAI. Peste 40.000 locuri de cazare, pe litoralul românesc. CARE sunt TARIFELE

de:
25 apr. 2019
0 Afișari
MINIVACANŢA DE 1 MAI. Peste 40.000 locuri de cazare, pe litoralul românesc. CARE sunt TARIFELE

MINIVACANŢA DE 1 MAI. Prețurile pentru această perioadă ajung de la 40 de lei pe noapte, la un hotel de două stele în sudul litoralului, și până la 1.500 de lei pe noapte, la o unitate hotelieră de cinci stele în zona cluburilor din Mamaia.

Prim-vicepreședintele executiv al FPTR, Dragoș Răducan, a declarat, miercuri după amiază, într-o conferință de presă susținută la Eforie Nord, că pe litoral pentru această minivacanță sunt pregătite 40.000 de locuri de cazare, scrie News.ro. „Avem 40.000 de locuri pregătite. Câți vor veni, e mai greu de spus. De ce? Pentru că sărbătoarea de 1 Mai anul acesta pică și cu Paștele. Prin tradiție, de Paște, românii stau acasă. După aceea să plece pentru o zi sau două va fi destul de dificil și din cauza asta 1 Mai a devenit anul acesta un eveniment de last-minute, care este meteo-dependent. Dacă va fi frumos afară, vor veni. Dacă nu, nu”, a afirmat Răducan.

MINIVACANŢA DE 1 MAI. El a mai spus că tarifele pentru această perioadă oscilează între 40 de lei și 1.500 de lei pe noapte. „Prețurile pot porni de la 40 de lei pe noapte într-un hotel de două stele în sudul litoralului și pot ajunge până la 1.500 de lei într-un hotel de cinci stele de lângă cluburi, în Mamaia”, a mai spus Răducan.

El a menționat că turiștii care vin acum la malul mării nu vor pachete de masă. „Cei care vin în această perioadă pe litoral nu vor pachete cu masă. Cei care vin aici, vin la distracție. Și hotelierii își adaptează oferta”, a explicat prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

La rândul său, prim-vicepreședintele FPTR și președintele Organizației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a afirmat, în conferința de presă, că hotelierii au pregătit tarife mai mici cu cât timpul petrecut de turiști în hotel este mai mare. „Dacă iei o noapte poate să te coste 250 de lei în Mamaia, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclusiv. Vorbim de cameră, pentru două persoane adulte, care include și facilități pentru copii. (…) Dacă un turist vrea să stea trei zile, cu siguranță îi facem o reducere la 200 de lei pe noapte. Și atunci el alege: stau o noapte plătesc 250 sau trei zile pot să iau cu 200 sau cu 220”, a precizat Bucovală.

MINIVACANŢA DE 1 MAI. El a mai dat și exemplul tarifelor pe care le va practica un hotel deținut de el, în Eforie Nord, în această perioadă. „La un hotel de trei stele, camera este 160 de lei, apartamentul 250 de lei. Astea sunt tarifele de la recepție. Și acum vă spun ce am dat la agenții. Dacă cineva își face o rezervare peste trei nopți – 90 de lei camera pe noapte. Dacă ia două nopți – 100 de lei și dacă ia numai o noapte – 110 lei”, a explicat Nicolae Bucovală.

Cookies