Minivacanța de 1 Decembrie | Va fi zi liberă și ziua de luni, 29 noiembrie? Foarte posibil, zice un ministru

24 nov. 2021
642 Afișari
Minivacanța de 1 Decembrie | Va fi zi liberă și ziua de luni, 29 noiembrie? Foarte posibil, zice un ministru
Minivacanța de 1 Decembrie | Va fi zi liberă și ziua de luni, 29 noiembrie? Foarte posibil, zice un ministru 

Premisă: orice vacanță, oricât de mică, e un eveniment fericit în viața omului. Minivacanța de 1 decembrie intră lejer în categorie. Întrebarea e dacă încape și ziua de luni, 29 noiembrie, în minivacanța asta.

Din perspectiva unui om obișnuit, care se bucură și el ca omul de orice zi liberă, ziua de luni, 29 noiembrie, pică foarte prost: între patru zile libere, grupate două câte două. Adică vine după sâmbătă și duminică libere și e înainte de 30 noiembrie și 1 Decembrie, adică Sfântul Andrei și Ziua Națională.

Și, pe deasupra, mai e și luni, știut fiind că luni nici iarba nu crește, de ce ar crește, așadar, cheful de muncă al cuiva?

Deci, ce se întâmplă cu 29 noiembrie? Va fi sau nu va fi zi liberă?

La audierile de azi din Parlament (că azi au fost audiați în Parlament oamenii care ar urma să fie miniștri în Guvernul Ciucă), ministrul Educației (cel prezent și interimar și, în același timp, cel să-l numim desemnat) a spus că da, se prea poate ca ziua de luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă..

„Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere și va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi (cele cu incidență sub 3 la mie, n. r.)”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat, miercuri după-amiază, că începând de joi, 25 noiembrie 2021, toate școlile din București își pot relua cursurile față în față.

Ministrul Educației a declarat miercuri că există șanse mari ca ziua de 29 noiembrie 2021, care pică luni, să fie zi liberă pentru elevi, iar copiii se vor întoarce la școală, cu prezență fizică începând cu data de 2 decembrie 2021, în toate localitățile din țară, acolo unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori.

Cookies