Minivacanță cu amenzi. Polițiștii și jandarmii au aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei în ultimele 24 de ore

15 aug. 2023
161 afișări
Minivacanță cu amenzi. Polițiștii și jandarmii au aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei în ultimele 24 de ore
Minivacanță cu amenzi. Polițiștii și jandarmii au aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei în ultimele 24 de ore. Sursa foto: Antena 3

În weekend-ul prelungit cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, autoritățile au efectuat mai multe controale și verificări la nivel național, care s-au soldat cu amenzi totale în valoare de peste 3,1 milioane de lei în ultimele 24 de ore. Personalul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit în același interval la aproape 5.600 de evenimente și a constatat 8.103 contravenții.

Potrivit unui comunicat al MAI, personalul din structurile competente a intervenit la 5.589 de evenimente, dintre care 3.718 destinate menţinerii ordinii publice şi 1.871 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Minivacanță cu amenzi. Polițiștii și jandarmii au aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei în ultimele 24 de ore

Dat fiind faptul că ne aflăm în timpul minivacanței cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, autoritățile s-au adaptat la nivelul ridicat de trafic rutier, de numărul crescut de persoane care trec frontiera, fluxul de turiști care s-a deplasat fie la munte sau mare, dar și la diverse evenimente.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 606 permise de conducere dar şi 190 de certificate de înmatriculare ca urmare a neregulilor sesizate.

„Având în vedere valorile crescute ale traficului rutier în contextul zilelor libere din această perioadă, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol. În urma acţiunilor din teren, pentru încălcări ale legislaţiei specifice, au fost retrase 606 permise de conducere (dintre care 67 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), precum şi 190 de certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul MAI, conform Agerpres.

De asemenea, au fost prinși în flagrant 194 de infractori, care au săvârșit în total 197 de fapte penale. Mai mult, polițiștii au identificat și 17 persoane date fie în urmărire națională fie internațională.

„În ultimele 24 de ore, echipajele MAI de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat 1.495 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 169 pentru stingerea de incendii şi 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 16 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 36 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 31 de persoane aflate în situaţii de urgenţă”, au mai transmis autoritățile.

Ce sfaturi transmite MAI românilor în ultima zi de minivacanță

În ultima zi de vacanță, autoritățile transmit că structurile MAI vor fi la fel de vigilente, mai ales când vine vorba de transportul rutier și tranzitarea granițelor, astăzi fiind ziua în care un număr considerabil de cetățeni vor reveni acasă.

„Pentru a ajunge cu bine la destinaţie, le recomandăm cetăţenilor să se intereseze din timp asupra condiţiilor de drum şi a măsurilor care ar putea fi luate în contextul valorilor crescute de trafic. Recomandăm şoferilor să respecte normele rutiere şi să adopte o conduită preventivă în trafic. Mare atenţie în cazul deplasărilor în care sunt prognozate fenomene meteo periculoase!”, se arată în încheierea comunicatului.

CITEȘTE ȘI

Poliția Locală Sector 2 a dat zeci de amenzi pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public. Controalele au avut loc pe mai multe străzi

Mașini de ride sharing false ar activa la Aeroportul Otopeni. O persoană trage un semnal de alarmă: „Șoferii te agață și îți cer sume uriașe de bani”

Trotuarul din Sectorul 5 unde trebuie să faci slalom printre copaci ca să nu te lovească mașina. „Pomul crește, omul ocolește”, se amuză un bucureștean

Cookies