ARHIVA B365

MINIVACANȚA DE ALEGERI. Un student a depus plângere împotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu și Plumb

Tanarul a trimis HotNews.ro o copie a plangerii penale, in care listeaza argumentele prezentate procurorilor pentru a-si sustine acuzatia de abuz in serviciu.

Guvernul a aprobat marti, la propunerea Ministerului Educatiei, o Hotarare care prevede ca universitatile isi suspenda cursurile vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, „in vederea sprijinirii exercitarii dreptului la vot”.

Aexandru Bajdechi a declarat ca a depus plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). In plangere, studentul ii acuza pe premierul Victor Ponta, ministrul Educatiei Remus Pricopie si ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu de abuz in serviciu, iar pe ministrul Muncii, Rovana Plumb, de complicitate la abuz in serviciu.

Tanarul sustine ca ministrii au incalcat Legea privind transparenta decizionala (pentru ca Ministerul Educatiei Nationale a facut public anuntul elaborarii actului normativ cu o zi inainte de adoptare, desi termenul prevazut de lege este de 30 de zile), Legea educatiei nationale (care spune ca „Structura anului universitar se aproba de catre senatul universitar”, si nu de Guvern) si Constitutia Romaniei (care stabileste ca dreptul la invatatura este asigurat prin ‘invatamantul general obligatoriu, prin invatamantul liceal si prin cel profesional, prin invatamantul superior si prin alte forme de instructie si de perfectionare’).

Vezi plangerea penala pe HotNews.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button