ESENTIAL

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu: Metroul din Drumul Taberei terminat în 2016 cu fonduri UE

„Avem o discuţie foarte avansată cu domnul primar Oprescu şi cu cei din Ilfov, pentru că Autoritatea Metropolitană de Transport vrem să fie sub tutela Primăriei Municipiului Bucureşti, a Consiliului Judeţean Ilfov şi parţial şi a Ministerului Transporturilor. Această autoritate să se ocupe de tot transportul public de călători în Bucureşti şi în localităţile învecinate. Operarea metroului va fi în subordinea acestei autorităţi metropolitane, iar dezvoltarea metroului va rămâne în continuare la Ministerul Transporturilor”, a declarat Fenechiu la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV.

Citiți și Au reînceput lucrările la metroul din Drumul Taberei, „pe datorie”. Tramvaiul 41 va fi deviat

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a precizat că Programul Operaţional Sectorial de Transport, gestionat de ministerul Transporturilor, are în prezent rata cea mai redusă de absorbţie, dar se angajează ca până la finele exerciţiului financiar, rata să fie cea mai ridicată dintre toate programele sectoriale. „Astăzi, cu toate că sunt doar de patru luni în minister, am o rată de contractare de peste 80%”, a mai spus ministrul, citat de Adevărul.

Lucrările la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Universitate au stat „în amorțire” timp de peste două luni, după ce Guvernul nu a alocat fonduri suficiente în bugetul pe 2013 pentru continuarea lucrărilor. La momentul actual se pare că muncitorii au revenit pe șantierele stațiilor pentru a efectua lucrările cele mai importante, din fondurile proprii ale firmelor de construcții.

Lucrările se vor relua pe șantierele de la noua linie de metrou în momentul în care banii alocați de urgență printr-o Ordonanță de Guvern vor intra în conturile firmelor de construcție, după cum B365.ro informa încă de vineri.

Lucrările la noua linie de metrou Drumul Taberei – Universitate au fost oprite pe 20 februarie, constructorii sistând lucrarea din cauza lipsei banilor. După ce prim-ministrul Victor Ponta și Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, au negat în primă instanță pericolul de oprire a lucrărille din cauza subfinanțării la începutul acestui an, mai târziu cei doi au promis în mai multe rânduri că vor asigura continuarea lucrărilor din diverse surse, prin Ordonanța Guvernamentală și rectificarea de la bugetul de stat și încercarea de a obține finanțare din fonduri europene.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button