Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, audiat la DNA

de:
21 iun. 2013
0 Afișari
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, audiat la DNA

Potrivit Realitatea Tv, Fenechiu a venit la sediul Direcţiei la ora 8:30, însoţit de avocatul său. Acesta ar fi audiat ca martor în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat în minister, anchetat de DNA pentru scurgere de informaţii. Potrivit Direcţiei, Preda a valorificat informaţiile obţinute în scop personal sau în folosul unor persoane din anturajul său.

„Procurorii au dorit să ştie dacă avea anumite atribuţii şi dacă, la un moment dat, era normal să se găsească într-un anumit loc. Mi se pare totuşi puţin deplasat, nu în ceea ce mă priveşte, ci în ceea ce priveşte poziţia unui ministru, să fie chemat la DNA pentru a da o astfel de declaraţie. Dar, fiind un om ca toţi oamenii, am venit aici şi am dat aceste declaraţii. I-am spus şi domnului procuror, consideram că se putea face acest lucru fără să cheme un demnitar al statului român la DNA. Mai ales că ştiţi ce înseamnă prezenţa unui demnitar la DNA ca imagine publică şi ca aspect în media”, a spus Fenchiu, la ieşirea de la audieri, conform Realitatea.net.

În luna februarie a acestui an, Preda a fost demis de către premierul Victor Ponta din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor după ce a fost ridicat de procurorii DNA.

Cookies