Ministrul Transporturilor, despre Magistrala 5 de metrou – când iese Varvara la prima stație

de:
23 oct. 2013
0 Afișari
Ministrul Transporturilor, despre Magistrala 5 de metrou - când iese Varvara la prima stație

Ramona Mănescu a dat asigurări că lucrările la magistrala 5 de metrou sunt în grafic, astfel încât vor fi terminate în 2016. 

„Prima freză va ajunge la prima stație, la Orizont, la 18-19 noiembrie, unde va ieși la suprafață. După ce freza ajunge în stații se vor închide stațiile și va putea fi reluat traficul în mod normal” – a spus Ramona Mănescu, aflată pe șantieru din Drumul Taberei. 

Ministrul a dat asigurări că există finanțare asigurată pentru lucrări și că destul de curând va începe și a doua freză să foreze la tunelul de metrou.

‘În acest moment, tunelul are deja o lungime de 245 de metri, ceea ce este foarte bine’, a spus Mănescu, după ce a coborât în subteran pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.’Ieri au atins un record de 27 de metri, însă media este de circa 20 de metri pe zi’, a adăugat ea.

Mănescu a spus că, la fiecare două săptămâni, frezele trebuie oprite trei-patru zile pentru revizie și pentru a se monta componente suplimentare.

‘Nu este o oprire datorată unor defecțiuni sau probleme, ci este ceva normal pentru a se putea continua. Oamenii sunt în grafic, se lucrează curat, sperăm ca și a doua freză să poată intra conform graficului, pe 20 noiembrie, chiar de Ziua Metroului’, a precizat Mănescu.

Potrivit acesteia, tunelul până la prima stație spre Drumul Taberei, respectiv Orizont, va fi finalizat în mai puțin de o lună.

‘Această freză va ajunge în prima stație, Orizont, în jur de 18-19 noiembrie, când va ieși la suprafață. Pe măsură ce înaintează și încep să închidă lucrările, vor reda și traficul în zonă’, a completat ea.

Întrebată când va fi gata metroul, Mănescu a răspuns: ‘În 2016, conform graficului. Până în acest moment, totul este în grafic și nu avem motive să ne îndoim de faptul că lucrările se vor termina la timp. Există finanțare. Mai sunt încă facturi de decontat, dar există aproximativ 200 de milioane de euro, care sunt prevăzute în buget’, a conchis Mănescu.

Tronsonul 1 Drumul Taberei — Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de circa șase kilometri, va avea zece stații de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeșului, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Conform reprezentanților Metrorex, pentru tronsonul de metrou Pantelimon-Iancului se va organiza o licitație anul viitor, urmând să se lucreze dinspre Pantelimon înspre Iancului, pentru a nu bloca traficul în Centrul Capitalei.

VEZI Cum arată acum tunelul de metrou de la Magistrala 5 GALERIE FOTO

Cookies