ARHIVA B365

Ministrul Transporturilor a adus lămuriri privind controlul la Metrorex: A fost inopinat

E unul dintre controalele pe care le face Corpul de control în mod curent. Chiar la începutul mandatului acestui Guvern, Corpul de control a făcut întâi controalele la ministere, au urmat apoi, prin sondaj, companii. Și noi am avut vizitate câteva companii înaintea Metrorex. Astăzi a fost rândul lor, a fost un control inopinat. E bine să fie și controale inopinate. Ele țin oamenii în formă„, a spus Costescu, potrivit Agerpres.

Referitor la faptul că anunțul privind controlul inopinat a fost publicat de Corpul de control pe Facebook înainte de a ajunge la Metrorex, ministrul a spus că probabil au fost pregătite cafelele în acest timp.

E un Guvern care nu cred că a atins nivelul maxim de transparență și pentru asta mai este și taxat din când în când cu câte o glumă. Da, a fost anunțat pe Facebook. Colegii nu știu dacă și-au pregătit documentele, pentru că sunt foarte multe, sunt metri cubi, dar cu siguranță cafeaua au putut să o facă până a venit Corpul de control„, a afirmat șeful de la Transporturi.

Corpul de control al premierului efectuează marți o acțiune de control inopinată la Metrorex, se precizează pe site-ul instituției guvernamentale.

În data de 10.05.2016, Corpul de control al prim-ministrului desfășoară o acțiune de control inopinată la sediul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București ‘Metrorex’ SA din Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, în temeiul Ordinului nr. 59/29.04.2016, cu preluarea documentelor aferente următoarelor obiective: atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor trenuri de metrou; atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor lucrări la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei — Pantelimon„, anunță Corpul de control.

În acest sens, au fost solicitate documentele care vizează contractele cu pricina.

Reamintim  că licitaţia privind noile trenuri de metrou pentru Magistrala 5, câştigată de CAF, a fost BLOCATĂ anul trecut, după ce DNA a deschis un dosar penal în cauză.

Tot marţi, Metrorex a anunțat că va dota cele 49 de stații de metrou cu o serie de benzi speciale, din dale ceramice, pentru a îmbunătăți călătoria persoanelor cu deficiențe de vedere. Conducerea companiei a avizat achiziţia de servicii de proiectare şi consultanţă pentru „Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”. Proiectul prevede dotarea staţiilor de metrou cu benzi speciale din dale ceramice.

De altfel, pe Magistrala 4 a fost deja realizat pentru staţiile Jiului şi Parc Bazilescu traseul pentru direcţionarea persoanelor cu dizabilităţi, prin montarea unor dale ceramice speciale. Proiectele de finisaje pentru Magistrala 5 şi pentru cele 2 noi staţii de pe Magistrala 4 includ facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, atât lifturi, cât şi trasee marcate specific.

Metrorex amintește totodată, printr-un comunicat de presă, că, la momentul actual, trenurile de metrou din generaţia nouă sunt prevăzute cu pictograme afişate pe uşile de la capetele trenului, pictograme simbolizând accesul persoanelor care utilizează căruciorul mobil. De asemenea, în interiorul trenului – la capetele acestuia – sunt prevăzute două locuri speciale rezervate pentru persoanele care utilizează căruciorul mobil, precum şi bare de susţinere. Anunţul referitor la atenţionarea privind închiderea uşilor este audio (pentru a putea fi auzit şi de nevăzători) şi vizual (pentru a putea fi văzut şi de persoane cu afecţiuni de auz – printr‑o lampă cu lumină roşie intermitentă, montată în zona fiecărei uşi şi vizibilă atât din interiorul, cât şi din exteriorul trenului) Semnalul de alarmă cu interfon este amplasat la o înălţime corespunzătoare şi accesibilă şi persoanelor care utilizează căruciorul mobil.

Hărţile de metrou afişate în staţii au indicaţii cu staţiile accesibilizate, prin pictograme specifice. Informaţiile sunt disponibile pe site-ul Metrorex, precum şi pe toate pliantele ce conţin harta Metrorex.

Reamintim că, în luna februarie, Metrorex a pus benzi reflectorizante care să marcheze marginea peronului, pentru a atrage atenţia călătorilor unde se termină peronul şi unde începe spaţiul destinat metroului, după ce o femeia a reclamat că și-a prins piciorul în spațiul cu pricina în stația de metrou Piața Victoriei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button