Ministrul Sănătății: Toți copiii cu SHU de la Marie Curie sunt în stare mai bună

de:
21 feb. 2016
0 Afișari
Ministrul Sănătății: Toți copiii cu SHU de la Marie Curie sunt în stare mai bună

„Din fericire, avem vesti bune. S-a pornit diureza la doi dintre ei, mai bine decat in zilele precedente. Dar toti sunt intr-o stare mai buna. Ramane un micut in Terapie. Ne concentram asupra lui, ca si asupra tuturor. Dar vizibil sunt mai bine decat ieri”, a spus ministrul, prezent la Spitalul „Marie Curie”, conform hotnews.ro.

De asemenea, seful Sectiei de Nefrologie, dr. Mihaela Balgradean, a anuntat ca in cursul saptamanii urmatoare doi copii ar putea fi externati.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a mai declarat duminica, la Pro Tv, ca in momentul finalizarii anchetelor in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul „Marie Curie” se vor lua masurile care se impun, iar MS va face recomandari pentru schimbarea unor manageri, transmite Agerpres.

„In acest moment sustinem inclusiv actiunea Corpului de control al Guvernului si, in momentul in care vom finaliza ancheta, cei care sunt responsabili vor raspunde pentru situatia aceasta. Pana in acest moment, noi am aplicat legea asa cum este ea. S-au aplicat sanctiunile prin amenzi. (…) In momentul in care vom avea finalizata ancheta Corpului de control si intreaga ancheta epidemiologica, atunci vom lua exact masurile care se vor impune sau le vom recomanda vizavi de schimbarea unor persoane. Asa cum va spuneam, in spitalele care nu tin de MS nu avem decat calitatea de a face recomandari vizavi de pastrarea sau inlaturarea unor manageri. Banuim ca in cursul saptamanii viitoare vom avea niste concluzii ale anchetei”, a spus demnitarul.

Potrivit acestuia, conducerea spitalului din Pitesti nu a raportat DSP Arges situatia imbolnavirii copiilor.

„Spitalul nu a raportat-o la DSP, responsabilii din spital. Responsabilitatea revine conducerii, deci conducerea este responsabila in mod evident pentru astfel de lucruri. Vom face si o analiza a modului in care, in ultimii ani, se respecta aceste lucruri. (…) Analizam in acest moment cate situatii de acest tip de lipsa de transmitere a informatiei conform legii exista si ce masuri s-au luat in acest sens. Acest lucru il aveam in vedere, stiam ca lantul nu functioneaza cel mai bine, consecutiv descentralizarii, multe unitati care se afla acum in subordinea consiliilor judetene sau primariilor au inteles ca pot functiona in afara reglementarilor sau de sine statator, exista o dificultate uneori in a face controale, dar acest lucru vizam sa il schimbam”, a sustinut ministrul Sanatatii.

El a precizat ca intentioneaza sa intareasca pozitia Directiilor de Sanatate Publica din tara.

„Intentionam sa intarim pozitia Directiilor de Sanatate Publica in judete si directorul Directiei de asistenta medicala se va intalni cu toti directorii de DSP-uri in saptamanile care urmeaza. Facem analiza tuturor acestor cazuri tocmai pentru a veni cu o schimbare in legislatie. Stim, dar vom vedea si statistic. De cele mai multe ori se aplica un asa-numit avertisment care nu duce la altceva decat sa amane o situatie sau sa acoperim o situatie care, de altfel, poate sa aiba consecinte dramatice”, a mai declarat Patriciu Achimas-Cadariu.

Cookies