Ministrul Sănătății: România urmează să primească peste 7 milioane de vaccinuri în următoarele două luni

01 apr. 2021
76 Afișari
Ministrul Sănătății: România urmează să primească peste 7 milioane de vaccinuri în următoarele două luni

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a declarat joi, după ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului "Cantacuzino", că în următoarele două luni, România ar urma să primească cel puțin 7 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19. De asemenea, Voiculescu a mai declarat că vaccinarea este voluntară și că în perioada următoare vor fi doze disponibile pentru oricine dorește să se imunizeze.

Ministrul Sănătății: România urmează să primească peste 7 milioane de vaccinuri în următoarele două luni

Vlad Voiculescu a mai declarat că în acest moment nu se pune problema acordării unor facilităţi pentru cei care se vaccinează, potrivit Digi24.

„Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni”, a declarat Ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a mai precizat că la nivel internaţional există o discuţie privind posibilitatea participării persoanelor care se vaccinează şi se testează la anumite activităţi.

„E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România”, a afirmat Ministrul Sănătăţii.

Voiculescu: „Situația este critică”

De asemenea, Voiculescu a vorbit și despre protestele din ultimele zile.

„Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică.

Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane şi cu toţii suntem de acord cu sloganul „Jos pandemia!”, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, de a da jos pandemia este vaccinarea şi protejarea, protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste şi a rudelor şi a apropiaţilor lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei.

(…) Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră a tuturor”, a spus el.

Cookies