UPDATE Managerul Spitalului din Piteşti îi răspunde ministrului Sănătăţii: „Nu îmi dau demisia”

de:
25 feb. 2016
0 Afișari
UPDATE Managerul Spitalului din Piteşti îi răspunde ministrului Sănătăţii:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Marie Curie”, medicul Denis Stănescu, ministrul Sănătăţii se află în prezent la secția de Terapie intensivă. Demnitarul a fost și miercuri la această unitate, pentru a afla starea copilului adus în aceeași zi de la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Încă un copil a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), miercuri seară, la spitalul Marie Curie din București. Copilul are 1 an și 4 luni și este tot din Argeș, fiind transferat de la Pitești. Ministrul Sănătății cere demisia conducerii Spitalului Pediatric din Pitești. 

Miercuri, ministrul Sănătăţii a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti sau demiterea acesteia de către autorităţile publice locale, ca urmare a situaţiei copilului din localitatea Mioveni, consultat în mai multe spitale din Capitală, deşi situaţia lui era cunoscută încă de acum 11 zile de medicii din Piteşti.

Din primele verificări efectuate, potrivit informării transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, situaţia acestui copil era cunoscută de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti încă din data de 13 februarie, când copilul a fost adus de părinţi pentru consult de specialitate, acuzând febră şi scaune diareice. Cu toate acestea, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de părinţi la o clinică privată din Bucureşti, unde au fost efectuate o serie de analize„, se arăta într-un comunicat de presă.

Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat joi că nu are de gând să-şi dea demisia din funcţie şi că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, poate să îl demită, dacă aşa consideră că se va rezolva situaţia.

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie„, a declarat pentru Mediafax, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

Pe de altă parte, prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru, pentru proasta comunicare și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

Potrivit prefectului,  32 de copii cu scaune diareice sunt internați în spitalele din județ, din care 28 la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat ;i ea că nu are de gând să demisioneze din funcţie şi că aşteaptă destituirea de la Ministerul Sănătăţii.

„Aştept destituirea de la Ministerul Sănătăţii, sunt numită de Ministerul Sănătăţii. Deocamdată nu demisionez. În momentul în care voi primi OK-ul de la Ministerul Sănătăţii, voi face acest lucru.”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.

Cookies