FIT CITY

Ministrul Sănătății, din nou în vizită la Spitalul „Marie Curie”. Care este starea copiilor

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat Xă toți copiii cu sindrom hemolitic-uremic prezintă o stare mai bună.

„Sunt bine copiii. Toți copiii sunt mai bine. Cel care rămăsese pe Terapie intensivă am înțeles că va ajunge pe secție”, a spus ministrul, după vizita efectuată la Spitalul „Marie Curie”, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunţat joi, într-o conferință de presă, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș — o tulpină de E-coli.

„După întâlnirea cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli și specialiștii vor detalia acest lucru”, a spus demnitarul.

Achimaș-Cadariu a amintit totodată că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătății la DSP Argeș, care are termen de finalizare data de 4 martie.

CITEŞTE ŞI Ministrul Sănătății: A fost identificată CAUZA îmbolnăvirii bebeluşilor. ANSVSA verifică alimentele

O formă de sindrom hemolitic-uremic a fost confirmată la încă un copil internat la Spitalul „Marie Curie”, a declarat vineri medicul Mihaela Bălgrădean.

Unul dintre copii va urca de la ATI pe Secția de nefrologie. Trei sunt fără dializă peritoneală. Unul dintre cei trei fusese ieri pe această procedură, astăzi i-am închis dializa. Este vorba de cel care a fost cu foarte mari probleme la debut, este cel care are 10 luni. O să încercăm în cursul zilei de mâine sau poimâine să scoatem cateterul. Dintre copiii veniți pe data de 24 februarie de la Pitești și Fetești, este vorba de o fetiță de un an și patru luni, la ea se confirmă ca formă de sindrom hemolitic-uremic, însă nu cu gravitatea maximă a insuficienței renale acute. Are unele semne de insuficiență renală acută, însă urinează și nu are parametri de azotemie foarte mari. Având în vedere că verotoxina a fost pozitivă în scaun, că are un grad de anemie cu elementele tipice pentru SHU și că trombocitopenia a devenit ceva mai severă față de ieri trebuie să o încadrăm în SHU, sigur nu formele severe în care au fost ceilalți copii sau în orice caz să o monitorizăm cu foarte mare atenție. (…) Sunt șapte în total, însă unul dintre ei pleacă acasă„, a explicat Bălgrădean.

Potrivit acesteia, s-a creat un salon pentru copiii în cazul cărora nu este foarte clar dacă au SHU, dar care au verotoxină.

„Am creat un salon pentru copiii care nu sunt încă foarte clari cu această boală, dar care au verotoxină pozitivă. Alți doi care au verotoxină sunt bine, sunt pe Secția de gastroenterologie. (…) Verotoxina pozitivă în scaun reprezintă un semnal de alarmă pentru boală, dar nu întotdeauna înseamnă boala”, a explicat Bălgrădean.

Ea a precizat că nu au mai venit alte cazuri cu verotoxină depistată, iar copilul adus la Câmpulung este „departe de orice supoziție” de SHU, acesta prezentând „cu totul altă boală”.Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button