Ministrul Sănătăţii, despre secţia ATI – Arşi: Trebuie curăţată temeinic. Nu ajunge să dăm cu var

de:
26 aug. 2016
0 Afișari
Ministrul Sănătăţii, despre secţia ATI - Arşi: Trebuie curăţată temeinic. Nu ajunge să dăm cu var

Trebuie făcute câteva lucruri acolo, trebuie curăţată temeinic. Dacă mergeţi acolo o să vedeţi că nu ajunge să dăm cu var, nu ajunge să schimbăm o saltea, după cum nu ajunge să punem plasă la geamuri. Acolo, dacă o luăm de jos în sus, acolo trebuie cu siguranţă revăzut modul în care este acoperită suprafaţa, schimbat sistemul de climatizare. Pacienţii dintr-o structură care tratează marii arşi trebuie să aibă saloane pentru o singură persoană şi sunt o mulţime de alte criterii. O secţie ATI pentru marii arşi şi chiar care nu depăşesc 50% trebuie să respecte anumite criterii„, a spus Voiculescu, întrebat despre secţia ATI a Spitalului de Arşi, scrie news.ro.

Potrivit ministrului, problemele de la Spitalul de Arşi sunt legate şi de reputaţie.

Echipa de acolo a făcut câteva lucruri bune şi face lucruri bune de mult timp. Cunosc o bună parte dintre victimele de la Colectiv care au fost acolo şi nu există foarte multe plângeri,dacă comparăm cu alte spitale din Bucureşti. Nu cred că au fost trataţi foarte rău la Spitalul de Arşi. În acelaşi timp, cred că ar trebui să recunoaştem cu toţii că au fost probleme care nu trebuie să mai fie ascunse sub preş. Probleme nu sunt numai la Spitalul de Arşi. Spitalul de Arşi are nenorocul să se situeze acum în atenţia media„, a adăugat ministrul.

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la rezolvarea mai multor probleme, spitalul fiind amendat atunci cu 6.000 de lei.

Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la alte spitale cu secţii de arşi, respectiv la Spitalul Militar, Spitalul Bagdasar-Arseni, Spitalul Agrippa Ionescu şi Spitalul Floreasca, iar pentru chirurgie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă. De asemenea, tot în 14 iulie s-a dispus închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine a Spitalului de Arşi, care nu avea autozizaţie.

Măsurile au fost luate după ce Gazeta Sporturilor a difuzat o înregistrare video de la Spitalul de Arşi cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spunea că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizate în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. În aceeaşi zi în care au fost difuzate imaginile, pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat.

Tot la Spitalul de Arşi, o femeie de 68 de ani a murit după ce i-a fost făcută o transfuzie cu o grupă greşită de sânge.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara, în 14 iulie, că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.

Luni, la Spitalul de Arşi au fost aduşi doi din cei patru răniţi în incendiul de la rafinăria Petromidia, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că Spitalul de Arşi a primit autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine, care fusese închisă, şi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia Anestezie Terapie Intensivă.

Cookies