ȘTIRI

Ministrul Sănătăţii: Au fost găsite soluţii pentru deblocarea posturilor şi creşterea veniturilor

„Vom continua colaborarea cu reprezentantii sindicatelor si pe celelalte domenii de interes din sistem. Dupa cresterea etapizata a veniturilor, am gasit impreuna solutii pentru alte doua solicitari importante din sistem, deblocarea posturilor si cresterea veniturilor medicilor si personalului medical”, a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat al Ministerului”, citat de Agerpres.

In timpul discutiilor, ministrul Sanatatii a salutat intelegerea pe care reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au incheiat-o cu membrii sindicatului pentru cresterea salariilor angajatilor de specialitate medico-sanitara din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei, in doua etape, dupa cum urmeaza: in prima etapa, incepand cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salariala de 5%, iar in a doua etapa, incepand cu 1 martie 2015, se va aplica o noua majorare salariala, cu inca 5%.

Tot sambata, ministrul si reprezentantii SANTAS vor incheia un nou Protocol de colaborare privind celelalte subiecte de interes pentru profesionistii sistemului sanitar, analiza situatiei centrelor de transfuzie sanguina, dar si modificarea legislatiei privind medicina scolara.

Ministrul Sanatatii a asigurat partenerii de dialog de intreaga colaborare a echipei MS si a subliniat ca orice propuneri privind viitoarele modificari legislative venite din partea sindicatelor vor fi analizate de catre expertii ministerului. MS si Federatia SANITAS au ajuns la un Acord de colaborare in urma caruia protestele sindicalistilor vor fi suspendate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button