Ministrul Sănătăţii, acuzat de corupţie şi deturnare de fonduri europene

de:
25 sept. 2012
Ministrul Sănătăţii, acuzat de corupţie şi deturnare de fonduri europene

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl învinuieşte pe Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, că ar fi deţinut simultan functia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, manager al unui proiect cu fonduri europene şi membru al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

În calitate de manager de proiect, Vasile Cepoi a semnat un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, unde deţinea funcţia de director, dar şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, unde era angajată soţia lui. În acest fel, Vasile Cepoi şi soţia sa au obţinut peste 40.000 de euro, relatează Realitatea.net.

„Prin semnarea Acordului de parteneriat şi angajarea DSP Iaşi ca partener în proiect, dl. Cepoi Vasile a intrat în posesia unor informaţii din interiorul instituţiei publice pe care le-a utilizat ulterior pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remunerație, fiind angajaţi în proiect atât dumnealui, cât şi soţia”, se arată în comunicatul ANI.

El consideră „neetică” atitudinea ANI de a-l „sancţiona prin ştirbirea imaginii publice” înainte de a se dovedi că suspiciunile celor care l-au reclamat au fost confirmate de către instanţă.

„Îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă ANI pentru afectarea imaginii publice prin nerespectarea principiului neconfidenţialităţii pe care chiar ANI îl invocă în finalul comunicatului de presă. Este hilar. Nu înţeleg pe cine serveşte ANI dând acest comunicat înainte să existe o sentinţă”, a adăugat Vasile Cepoi.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, remis Realitatea TV, Vasile Cepoi va fi demis din funcţia de ministru dacă se va dovedi că acuzele ANI sunt adevărate.

Vasile Cepoi a fost în data de 9 august la Agenţia Naţională de Integritate, unde a luat cunoştinţă de actele din dosar.