FIT CITY

Ministrul Sănătăţii acuză o campanie de denigrare din partea unor persoane pe care le-a deranjat

„N-aş vrea să liniştesc lucrurile, vreau să le clarific. Apropos de demitere sau demisie… Se fac afirmaţii tendenţioase în ceea ce mă priveşte, referitor la contractele dintre Institutul Oncologic din Cluj-Napoca şi Hexi Pharma. Un control al Curţii de Conturi a constatat că totul a fost corect. Dezinfectanţii au fost achiziţionaţi prin contracte publice. Ştiu ce campanie va continua împotriva mea în zilele următoare. O să vedeţi. Ca ministru am respectat legea dublând numărul de controale, denunţând manageri… Se ştie exact unde am trimis Corpul de Control, în zone sacrosante ale sănătăţii.

Ca manager de spital nu ai de ce să verifici concentraţia dezinfectanţilor. Modul în care aceste substanţe intră pe piaţă este reglementat. Nu există o procedură prin care managerii să facă aceste verificări. Se verifică doar modul în care dezinfectanţii îşi fac efectul”, a comentat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, citat de digi24.ro. 

Opt contracte cu Hexi Pharma la Institutul Oncologic Cluj, în mandatul ministrului Cadariu

Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca a încheiat, în perioada 2012 – 2015, în mandatul de manager al lui Patriciu Achimaş Cadariu, actualul ministru al Sănătăţii, un număr de opt contracte cu compania Hexi Pharma, pentru furnizarea de dezinfectanţi, detergenţi şi produse de curăţenie.

Potrivit unei analize a Mişcării Civice Iniţiativa România privind situaţia contractelor cu statul ale companiei Hexi Pharma în perioada 2012-2015, contractele Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca au o valoare ce depăşeşte 160.000 de lei, scrie Mediafax. 

Astfel, institutul clujean a încheiat cu Hexi Pharma în 20.07.2012 un contract de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi în valoare 68.250 lei.

Citeşte şi Şeful DIICOT: Plângerea pe numele patronului Hexi Pharma nu era făcută corect, a fost restituită

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri, că plângerea din 2016 formulată pe numele patronului Hexi Pharma, care se referea şi la infracţiuni de violenţă, nu era făcută corect, nu îndeplinea forma standard legală, fiind restituită petiţionarului, care nu a mai revenit.

Apoi, în 14.07.2012 a încheiat un contract pentru detergenţi, dezinfectanţi cu o valoare 38.500 lei, în 3.02.201 un acord cadru furnizare detergenţi, dezinfectanţi, produse de curăţenie în valoare de 20.160 lei, în 20.07.2012 un alt contract de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi – în valoare de 9.720 lei, în 19.02.2015 un acord cadru furnizare dezinfectanţi cu o valoare de 7.200 lei, în 20.07.2012 un contract de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi în valoare de 7.200 lei şi tot în aceeaşi zi unul tot de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi în valoare de 6.960 lei, în 3.02.2014 un acord cadru furnizare detergenţi, dezinfectanţi, produse de curăţenie cu o valoare de 2.160 lei.

SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI. Ministrul Sănătăţii: Sub 5% din teste au fost neconforme

Ministrul Sănătăţii a anunţat, miercuri, primele rezultate ale controalelor efectuate în spitalele din ţară, ca urmare a scandalului dezinfectanţilor. Potrivit lui Patriciu Achimaş Cadariu, din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale, sub 5% au ieşit neconforme.

Patriciu Achimaş Cadariu a fost numit manager al Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca în februarie 2012.

Parchetul General a început URMĂRIREA PENALĂ în cazul dezinfectanţilor din spitale

Parchetul General a deschis dosar penal în cazul dezinfectanţilor produşi de firma Hexi Pharma şi folosiţi în spitale. Procurorii au început urmărirea penală cu privire la faptă, fiind făcute cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de produse.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button