Ministrul propus pentru Cultură spune că ar dărâma mai multe clădiri din Centrul Vechi

de:
15 dec. 2014
0 Afișari
Ministrul propus pentru Cultură spune că ar dărâma mai multe clădiri din Centrul Vechi

Parlamentarul PSD Ionuţ Vulpescu, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor şi consilier al preşedintelui de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a fost propus ministru al Culturii în viitorul Guvern.

Într-o postare pe blogul său, Ionuț Vulpescu spune că mai multe clădiri din spatele Curții Vechi,  din centrul istoric al Capitalei, ar trebui demolate pentru că nu au nicio valoare istorică sau arhitecturală

„Deși multe dintre clădirile care acoperă rămășițele Curții Vechi sunt aproape ruinate și nu prezintă nici un fel de valoare arhitecturală sau istorică, o sfială bizară oprește demolarea lor pentru continuarea excavațiilor arheologice. Probabil că se dorește nu descoperirea adevăratei istorii a Bucureștilor, ci speculațiile imobiliare, foarte rentabile, din momentul în care Centrul Vechi a devenit un loc foarte frecventat de turiști și de bucureșteni”, scrie Ionuț Vulpescu. 

Social-democratul Ionuţ Vulpescu are 38 de ani, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, are un master în Doctrină şi Cultură şi un doctorat în Filosofie.

Ionuţ Vulpescu este un apropiat al preşedintelui de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia, scrie Mediafax. 

Începând din decembrie 2012, Ionuţ Vulpescu este deputat şi membru al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Acesta a fost şi membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român, fiind desemnat în această funcţie în septembrie 2012 de către premierul Victor Ponta.

Potrivit blogului personal, Ionuţ Vulpescu are orientarea politică „la stânga, unde e inima”.

Acesta preferă seriale de televiziune precum „Seinfeld”, „Californication”, „Dr. House” şi „Mad Men” şi îi plac filmele cu Stan şi Bran, dar şi pelicule precum „Casablanca”, „La dolce vita”, „Zorba Grecul”, „Ghepardul” şi „Forrest Gump”. Între cărţile sale preferate se numără „Micul prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry, şi „Marele Gatsby”, de Francis Scott Fitzgerald.

Ionuţ Vulpescu deţine împreună cu soţia sa, Ana-Maria Vulpescu, un apartament în Bucureşti, de 70,55 metri pătraţi, dobândit în 2008, printr-un contract de vânzare-cumpărare. Cei doi mai deţin un teren intravilan în Bucureşti, în suprafaţă de 14,17 metri pătraţi, dobândit tot în anul 2008, printr-un contract de vânzare-cumpărare, potrivit declaraţiei de avere a lui Vulpescu, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor şi datată 11 iunie 2014.

Ionuţ Vulpescu nu are conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe şi nici nu deţine vreun autoturism. În schimb, acesta are un credit în valoare de 40.000 de euro, contractat în anul 2007 la Volksbank şi scadent în 2037.

În anul fiscal trecut, Ionuţ Vulpescu a avut un venit anual de 58.908 lei (indemnizaţie de deputat), iar soţia sa, Ana-Maria Vulpescu, a avut un venit anual de 36.000 de lei (salariul net primit de la S.C. Intact Publishing SRL). Ana-Maria Vulpescu lucrează şi în prezent la Intact Publishing, respectiv la cotidianul Jurnalul Naţional. În cadrul ziarului Jurnalul Naţional, aceasta s-a ocupat de coordonarea Colecţiei Biblioteca pentru Toţi, potrivit informaţiilor MEDIAFAX.

Pe de altă parte, Ionuţ Vulpescu este vicepreşedinte al Fundaţiei „Clubul de la Bucureşti”, potrivit declaraţiei sale de interese, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor şi datată 11 iunie 2014. Această fundaţie a fost fondată de fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

Cookies