SMART CITY

Ministrul Muncii susţine introducerea unor programe de educaţie sexuală în şcoli

Ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, a afirmat, joi, ca autoritatile trebuie sa deruleze programe de educatie pentru viata in scoli, inclusiv de educatie sexuala, citand statistici potrivit carora jumatate dintre tinerii activi sexual care au parteneri stabili nu utilizeaza mijloace contraceptive, informeaza Hotnews.ro.

Declaratiile ministrului au fost facute in cadrul unei dezbateri care a fost organizata la Palatul Cotroceni, intitulata „Educatie pentru sanatate”, care promoveaza introducerea in curricula scolara a unei discipline separate pe tema sanatatii in randul tinerilor.

Ministrul Muncii a declarat cu aceasta ocazie ca autoritatile trebuie sa sustina si sa promoveze un „stil de viata sanatos in randul adolescentilor”, atat in ceea ce priveste alimentatia, exercitiile fizice, dar si educatia sexuala. „Organele de specialitate ale administratiei publice locale si centrale (…) au obligatia sa deruleze in mod sistematic in unitatile scolare programe de educatie pentru viata, inclusiv educatia sexuala pentru copii”, a spus Claudia Ana Costea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button