ARHIVA B365

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, citată la DNA într-un caz de corupție

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi fost citată într-un dosar de luare de mită, transmite România tv. Conform DNA, Mariana Câmpeanu nu are calitatea de învinuit în dosar.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan a spus că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu derulează cercetări penale care să-l vizeze în mod direct pe ministrul Muncii, infirmând astfel o serie de informaţii apărute joi în presă.

Purtătorul de cuvânt al DNA a mai precizat că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au în lucru un caz în care sunt vizate, pentru presupuse fapte de corupţie, persoane din ministerul condus de Mariana Câmpeanu. Potrivit unor surse judiciare citate de evz.ro este vorba de Iuliana Coruţ, şefă de cabinet a ministrului şi consilierul Paula Manuceanu. Cele două sunt cercetate pentru posibile infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

Purtărorul de cuvânt al PNL (formaţiune din care face parte Câmpeanu), Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că liberalii sunt „extrem de convinşi” că ministrul Muncii nu este implicat în „nicun fel de situaţie de acest gen”.

„Din informaţiile pe care le avem, nu există absolut nimic oficial în acest sens. Noi suntem convinşi că este, mai degrabă, o ştire falsă şi doamna Mariana Câmpeanu, care exercită demnităţi publice de foarte multă vreme, fără a fi fost vreodată în această situaţie, suntem extrem de convinşi că nu este implicată în nicun fel de situaţie de acest gen”, a spus Voicu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Iolanda Stăniloiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Mariana Câmpeanu nu a primit nicio înştiinţare sau invitaţie oficială de la DNA până miercuri seară, când a plecat la Dublin, la reuniunea informală a Consiliului EPSCO.

„Nu s-a primit nimic, nu putem comenta o emisiune de televiziune”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

Ministrul Muncii ar trebui să revină în ţară vineri seară.

Acuzațiile s-ar referi la fapte produse în 2012, în timpul mandatului de ministru. La dosar au fost depuse înregistrări audio și video depuse de către denunțător, care negocia mita la minister.

Ea ar fi fost chemată la DNA chiar și joi dimineață, dar nu s-a prezentat la chemarea procurorilor. 

Două dintre subalternele ministrului au și fost deja audiate la DNA.

Conform unei stenograme a unei ședințe PNL difuzate tot de România tv, Mariana Câmpeanu ar fi spus că nu mai suportă să fie supusă presiunilor: „Numai acte de corupție mă puneți să fac! Nu mai suport, îmi dau demisia!”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button