Ministrul Muncii: Efortul bugetar al dublării alocațiilor pentru copii este de 900 milioane lei

de:
01 iun. 2015
0 Afișari
Ministrul Muncii: Efortul bugetar al dublării alocațiilor pentru copii este de 900 milioane lei

„Practic începând cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocația de 84 de lei o vor primi părinții pentru copii începând cu luna iunie dar efectiv plata se va face în luna iulie. Vorbim de cea mai consistentă măsură privind mărirea alocațiilor luată în timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei până la sfârșitul anului, deci pe jumătate de an. Pe un an întreg va fi de 1,8 miliarde lei”, a spus Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că Ministerul Muncii împreună cu cel al Finanțelor vor putea suporta dublarea alocațiilor în acest an.

„Pentru anul acesta, împreună cu Ministerul de Finanțe vom putea să suportăm dublarea alocațiilor dat fiind faptul că avem o creștere economică consistentă. S-au identificat resursele și putem să asigurăm această măsură de dublare a alocațiilor”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta, pe Twitter: „Azi – zi importantă: TVA redus și alocații duble!”

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abținut.

Cookies