ȘTIRI

Ministrul Mihai Voicu a scos profit dintr-o vilă ANL

La începutul anului 2007, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a construit un cartier de vile pentru demnitari. Cele 134 de case speciale sunt situate în Bucureşti, în Sectorul 6, pe Valea Oltului, nr. 141.Unul dintre demnitarii care au beneficiat de acest proiect este proaspătul ministru delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, care acum cinci ani era ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

El a primit de la ANL o vilă cu patru camere plus dependinţe, în suprafaţă utilă de 135,80 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 219,60 de metri pătraţi, plus un teren de 300 de metri pătraţi dat în folosinţă gratuită. Totul la preţul de 105.000 de euro. Cu aceşti bani, în 2007, putea fi achiziţionat un apartament cu două camere, într-o zonă modestă a Capitalei, nicidecum o vilă.

ANL a fost înfiinţată cu scopul de a-i ajuta pe tinerii care nu au posibilităţi să-şi cumpere o locuinţă de pe piaţa liberă. De aceea se acordau aceste facilităţi. Prin urmare, ANL a impus o serie de criterii de departajare a doritorilor.

Îndeplineau un punctaj bun tinerii sub 35 de ani, care erau căsătoriţi şi aveau copii şi care nu deţineau altă casă. Primeau un bonus persoanele cu handicap, cei care aveau copii în întreţinere şi cei care locuiau în case naţionalizate.

Mihai Voicu nu îndeplinea niciuna din toate aceste condiţii. În schimb, era ministru. Pentru cele 134 de vile, ANL a primit 372 de cereri. Deşi nu acumulase niciun punct, actualul ministru al mediului de afaceri a primit o vilă cu patru camere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button