Ministrul Mediului: Groapa de gunoi Glina e în procedură de reavizare

de:
11 mai 2016
1 Afișari
Ministrul Mediului: Groapa de gunoi Glina e în procedură de reavizare

Ministrul Mediului a fost întrebat, miercuri, la Palatul Victoria, de către jurnaliştii prezenţi la şedinţa Executivului în care s-a decis declararea Lacului Văcăreşti drept arie protejată, cum vede situaţia poluării cu deşeuri toxice, inclusiv a pânzei freatice a zonei din imediată a propiere a arealului protejat, respectiv Groapa de gunoi Glina.

Groapa Glina este în clipa de faţă în procedură de reavizare, deci de primire a avizului de mediu. Toate aceste aspecte sunt analizate de către Autoritatea de Protecţie a Mediului care are obligaţia de a da acest act şi aşteptăm să vedem la ce concluzie se ajunge acolo„, a spus Plamer, potrivit Mediafax.

Zona naturală ”Acumulare Văcăreşti” a fost declarată parc natural, cu denumirea ”Parcul Natural Văcăreşti”, şi a fost instituit regimul de arie naturală protejată, conform unei hotărâri adoptată miercuri de Guvern. Astfel, Parcul Natural Văcăreşti devine prima arie protejată urbană a ţării şi cel mai mare spaţiu verde al Capitalei.

Suprafaţa totală pe care se instituie aria naturală protejată este de 186 de ha şi se compune din teren proprietate publică, aflat în administrarea Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, şi teren proprietate privată, deţinut de persoane fizice pentru care se va avea în vedere, la promovarea planului de management, să se prevadă compensaţii pentru respectarea prevederilor restrictive ori pentru măsurile de conservare instituite.

Cookies