Ministrul Mediului cere Blue Air să reia cursele aeriene. „Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată”

06 sept. 2022
271 Afișari
Ministrul Mediului cere Blue Air să reia cursele aeriene. „Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată”
Ministrul Mediului cere Blue Air să reia cursele aeriene. „Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată” | Sursă foto: Captură Facebook-Ministerul Mediului

La puțin timp după ce compania Blue Air a anunțat că va suspenda toate zborurile din România, ministrul Mediului, Tánczos Barna a făcut o declarația publică și a cerut companiei să reia zborurile imediat.

Ministrul Mediului cere Blue Air să reia zborurile

Tánczos Barna a încurajat compania aeriană să se adreseze Administrației Fondului pentru Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriilor pe care le are, conform Antena 3.

Iată declarația făcută de ministru:

Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în nici un fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferent.

Are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efecte, obligația companiei, obligația respectată de celelalte companii aeriene. S-a ajuns la această situație din cauza faptului că Blue Air nu a respectat legea.

Prim-ministrul a cerut găsirea unei soluții

De asemenea, primul ministrul al României a cerut găsirea unei soluții rapide pentru deblocarea acestei situații. Nicolae Ciucă a afirmat că românii nu pot fi lăsați să aștepte pe aeroporturile de unde urmau să vină în România.

De asemenea, primul ministrul a precizat că este vorba de 3.000 de oameni și că va căuta o soluție împreună cu ministrul Mediului.

Am vorbit cu ministrul Mediului. Va avea o discuție cu cei care au luat această decizie, să deblocheze situația, pentru că nu putem să lăsăm românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba despre 3.000 de români, a declarat Nicolae Ciucă.

Cookies