Ministrul Mediului a dat TERMEN pentru rezolvarea problemelor de la GROAPA DE GUNOI din sectorul 1

de:
10 aug. 2016
0 Afișari
Ministrul Mediului a dat TERMEN pentru rezolvarea problemelor de la GROAPA DE GUNOI din sectorul 1

Locuitorii cartierelor bucureștene Pajura, Bucureștii Noi, Crângași, Militari și Drumul Taberei, dar și cei din localitățile Chiajna și Chitila s-au plâns din cauza mirosului puternic pe care îl resimt, în special noaptea.

După ce a măsurat timp de 3 luni emisiile poluante din aer, Garda de Mediu a ajuns la concluzia că sursa mirosului insuportabil ar fi depozitul de deșeuri IRIDEX, din sectorul 1.

În urma controalelor, inspectorii au constatat că, în acest depozit, nu sunt gestionate corect emisiile de gaz. Deșeurile provenite de la stația de sortare sunt depozitate în spațiu deschis – spune ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer. În plus, celulele depozitului care nu se mai află în exploatare, în loc să fie acoperite cu un strat de pământ gros de 50 de centimetri, stau neacoperite sau cu un strat subțire de pământ peste ele, ceea ce permite degajarea unor gaze toxice și a unor mirosuri insuportabile.

O altă probelmă ar fi că suprafața de depozitare a deșeurilor este dublă: 5000 de metri pătrați, în loc de 2500 de metri pătrați. Iar depozitul este dotat instalație de producere a energiei electrice prin arderea gazului de depozit, dar acest gaz nu ar fi ars în totalitate în instalație, ci ar fi evacuat în atmosferă.

Firma care deține această groapă de gunoi are la dispoziție 60 de zile să rezolve problemele, altfel va fi închisă. În ultimii ani, firma IRIDEX a fost amendat cu 430 de milioane de lei de Garda de Mediu, dar toate sancțiunile au fost contestate în instanță.

Cookies