Ministrul Mediului a anunțat când începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iată ce produse intră în program

07 mai 2021
141 Afișari
Ministrul Mediului a anunțat când începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iată ce produse intră în program

Tanczos Barna, ministrul Mediului a anunțat când începe „Rabla pentu electrocasnice”, dar și care sunt primele produse care intră în program.

Ministrul Mediului a anunțat când începe „Rabla pentru electrocasnice”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că pe data de 14 mai începe programul „Rabla pentru electrocasnice”. Primele produse care intră în program sunt mașinile de spălat rufe sau vase, frigiderele și uscătoarele de rufe.

Prin intermediul acestui program se pot cumpăra și laptopuri și tablete, iar diversele componente au sume alocate separat.

Iată ce produse intră în program

„Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele cu care pornim.

Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program după care, la o săptămână, porneşte partea programului pe cele trei: maşini de spălat rufe, trebuie să menţionez că sunt şi maşinile de spălat vase, uscat rufe şi frigidere.

După care venim cu partea de laptop, tabletă şi televizoare. Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”, a declarat ministrul Mediului, joi seară, pentru Digi 24.

Trebuie predate produse similare cu cele cumpărate, însă vor fi şi excepţii cum ar fi cazul tabletelor sau laptopurilor pentru copiii de şcoală.

De asemenea, pentru cumpărarea unui aparat de aer condiţionat se va putea da la schimb „un consumator mai mare” de energie electrică.