SMART CITY

Ministrul Maria Câmpeanu vrea ca alocaţia pentru copii să fie în funcţie de veniturile părinţilor

„Nu vă pot spune dacă vom găsi sau nu resursele respective. (..) Este în atenţia noastră, este în atenţia primului-ministru şi, în măsura în care o să găsim o posibilitate… Vă spun că am fi găsit-o foarte uşor dacă nu am fi restricţionaţi de acest lucru, şi anume că trebuie să mărim absolut toate alocaţiile”, a spus Câmpeanu.

Aceasta a explicat că nu se pot mări în mod diferenţiat alocaţiile pentru copii, pentru că prin Constituţie se prevede că este un drept universal, iar dacă o mărire este făcută în funcţie de venituri, Curtea Constituţională va spune imediat că legea nu e constituţională.

„Căutăm în continuare să găsim acele căi de a ajuta familiile sărace şi cu copii mulţi. (..) Aceşti bani nu sunt neapărat folositori cuiva, nu vorbesc de milionari, dar unei persoane care câştigă câteva mii de lei şi care nu va sta niciodată într-un leu sau doi pe care noi îi dăm în plus la alocaţie, în timp ce, pentru o familie foarte săracă, contează foarte mult şi un leu, doi, dacă alocăm în plus”, a mai spus Mariana Câmpeanu, citată de Mediafax.

Câmpeanu a mai arătat că Executivul se află în acest moment în analiza bugetului pentru anul viitor şi a amintit că o măsură luată deja a fost mărirea alocaţiei pentru familiile cu mai mulţi copii, cu 30%, precum şi mărirea plafonului pentru a fi eligibil pentru acordarea acestor bani, de la 320 de lei, la 550 de lei.

Ministrul Muncii a ţinut să precizeze că se ia în calcul ca, la revizuirea Cosntituţiei, să existe posibilitatea măririi alocaţiilor în funcţie de veniturile părinţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button