Ministrul Justiției: Voi propune reînvestirea lui Kovesi la DNA

de:
25 feb. 2016
0 Afișari
Ministrul Justiției: Voi propune reînvestirea lui Kovesi la DNA

Ministrul Justiției o vrea tot pe Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA. Raluca Prună a anunțat că va propune reînvestirea în funcție a lui Kovesi. 

 

„Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA”, a declarat joi ministrul Justitiei, Raluca Prună, la ședința de bilanț a DNA, potrivit hotnews.ro. 

 

Mandatul de procuror-sef al DNA detinut de Laura Codruta Kovesi expira in aceasta primavara. Ea mai are dreptul la un mandat. Viitorul sef al DNA va fi propus de Ministrul Justitiei si numit de presedintele Romaniei, cu un aviz consultativ al CSM.

 

Laura Codruţa Kovesi, a prezentat, joi, raportul anual al Direcției Naționale Anticorupție. Kovesi a spus că, cifrele din 2015 sunt mult mai mari decât cele din anul precedent, arătând că un premier, cinci miniştri, 16 deputaţi şi cinci senatori au fost trimişi în judecată în 2015, de cinci ori mai mulţi decât în urmă cu doi ani.

 

„În analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la înființarea instituției. Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari. Au fost trimiși în judecată peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu. Au fost trimiși în judecată de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari decât în 2013: un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an”, a arătat Kovesi, citată de Agerpres.

 

Procurorul şef al DNA a mai precizat că instituţia pe care o conduce a instituit în 2015 măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro, acestea fiind „cele mai impresionante cifre de la înfiinţarea DNA”.

Cookies