Ministrul Justiţiei: Reînvestirea lui Kovesi la DNA este „singura soluţie de bun-simţ”

de:
26 feb. 2016
0 Afișari
Ministrul Justiţiei: Reînvestirea lui Kovesi la DNA este

Întrebată, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, la finalul bilanţului Parchetului Curţii de Apel Cluj, dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre reînvestirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, Raluca Prună a răspuns că a discutat, în general, despre procedură, transmite corespondentul MEDIAFAX.ro.

„Am discutat, evident că am discutat cu preşedintele, pentru că el este parte a procedurii, o parte importantă a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM dă un aviz şi preşedintele este cel care poate să numească sau nu. Am avut o discuţie, în general, privind procedura, dar nu a fost una specifică cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să citească bilanţurile DNA şi să constate că, în fond, ceea ce eu propun şi este legal, este singura soluţie de bun-simţ. Pentru că dacă nu recompensăm performanţa managerială îi vom descuraja pe cei care, iată, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, dacă nu putem recompensa o performanţă managerială în condiţiile în care legea permite două mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gândit la aşa ceva”, a spus ministrul.

Prună a adăugat că a asistat, ca cetăţean, la discuţii în spaţiul public când, sub conducerea precedentă a DNA, s-a crezut că dacă pleacă procurorul-şef nimic nu se va mai întâmpla la DNA. În opinia ministrului Justiţiei, nimeni nu este de neînlocuit, însă dacă se constată performanţă, aceasta trebuie recompensată nu printr-un act discreţionar al ministrului, „ci prin aplicarea unei dispoziţii, anume articolul 54, aliniatul 1 din Legea 303”

Cookies