Ministrul Justiţiei, noi propuneri pentru DNA: Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru

de:
11 oct. 2013
0 Afișari
Ministrul Justiţiei, noi propuneri pentru DNA: Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru

Totodată, ministrul justiţiei a decis înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a procurorului Mariana Alexandru – care ocupase funcţia de adjunct la Secţia pentru combaterea corupţiei până când s-a decis încetarea delegării ei, odată cu cea a lui Lucian Papici, scrie rtv.net.

În acelaşi timp, Tiberiu Niţu a decis încetarea delegării la şefia Secţiei I a procurorilor Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac şi a lui Viorel Cerbu la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei a DNA.

„În urma consultărilor avute de ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cu procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei, Iuliana Bendeac, procurorul şef adjunct al aceleaşi secţii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justiţiei a decis retragerea propunerii de numire în funcţie a celor anterior menţionaţi care ocupă în prezent, prin delegare, cele 2 funcţii de conducere”, precizează MJ.

De asemenea, ministrul a decis înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei şi Dănuţ Volintiru în funcţia de procuror şef adjunct al aceleiaşi secţii.

Robert Cazanciuc a decis şi înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a procurorului Mariana Alexandru.

Cookies