Ministrul francez de interne ajunge astăzi la Bucureşti

de:
18 apr. 2011
0 Afișari
Ministrul francez de interne ajunge astăzi la Bucureşti

Ministrul francez de interne onorează astfel o invitaţie adresată de omologul Traian Igaş, ministrul administraţiei şi internelor.

Potrivit Ministerului de Interne, dialogul dintre miniştrii Igaş şi Gueant „va fi axat pe întărirea cooperării poliţieneşti bilaterale în domeniul combaterii criminalităţii din cele două ţări”.Vizita deminitarului francez intervine la aproape două săptămâni de la cea efectuată de ministrul român de externe, Teodor Baconschi, la Paris. De altfel, programul ministrului francez de interne cuprinde şi o întrevedere cu şeful diplomaţiei române.

Este pentru prima dată când Claude Gueant, numit în funcţie la remanierea guvernamentală din noiembrie anul trecut, vine la Bucureşti. Atunci portofoliul lui Gueant a fost extins, cuprinzând atât internele, cât şi imigraţia, astfel încât acesta va putea discuta cu oficialii români atât despre problema Schengen, cât şi despre romi.

România a trimis anul trecut în Franţa 14 poliţişti pentru a ajuta autorităţile franceze care se ocupă de comunitatea romilor originari din România. Deplasarea ofiţerilor români a fost dispusă ca urmare a solicitării părţii franceze, aceştia fiind specialişti în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată.

Sursa: NewsIn

Cookies