Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, surprins în compania unui persoane controversate

de:
03 sept. 2015
14 Afișari
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, surprins în compania unui persoane controversate

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost surprins de jurnaliştii de la Cancan, la mare, în compania lui Petrică Hogea, un om de afaceri controversat și cu legături strânse cu autoritățile din județul Brașov. 

Presa braşoveană a scris, în repetate rânduri, despre afacerile controversate ale miliardarului. Afacerea „Duplex” este una dintre ele. Este vorba de un lanţ de magazine pe care omul de afaceri a dorit să le deschidă în Braşov. A început cu o construcţie în centrul oraşului, pentru care consilierii locali au descoperit mai multe nereguli în acte. Conducerea Primăriei a fost silită să îi facă plângere penală, iar consilierii au decis demolarea construcţiei. În ciuda deciziei Consiliului Local, primarul de atunci, Ioan Ghişe, a tăiat panglica de inaugurare.

În 2001, miliardarul braşovean a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Ectransport SA. La scurt timp, fără să ţină cont de ceilalţi acţionari, a vândut bunurile societăţii către firme pe care tot el le controla. În mai, a fost reţinut de DNA şi cercetat în stare de arest pentru înşelăciune în formă deosebit de gravă, potrivit Realitatea TV. 

Jurnaliştii locali mai scriu că, în 2004, Petrică Hogea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a prejudiciat cu aproximativ un milion de dolari Bancorex şi Banca Internaţională a Religiilor. El nu ar fi efectuat nicio zi de detenţie. Mai mult, miliardarul a dat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru o „încălcare a dreptului la un proces echitabil”.

Petrică Hogea s-a implicat şi în politică. După ce şi-a făcut intrarea cu ajutorul PP-DD, a ajuns preşedinte executiv în organizaţia sectorului 4 a PSD, condusă de actualul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Tot acolo este vicepreşedinte şi şeful Sălii Polivalente şi finul lui Bănicioiu, Octavian Bitu, arestat pentru luare de mită.

Cookies