ARHIVA B365

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, surprins în compania unui persoane controversate

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost surprins de jurnaliştii de la Cancan, la mare, în compania lui Petrică Hogea, un om de afaceri controversat și cu legături strânse cu autoritățile din județul Brașov. 

Presa braşoveană a scris, în repetate rânduri, despre afacerile controversate ale miliardarului. Afacerea „Duplex” este una dintre ele. Este vorba de un lanţ de magazine pe care omul de afaceri a dorit să le deschidă în Braşov. A început cu o construcţie în centrul oraşului, pentru care consilierii locali au descoperit mai multe nereguli în acte. Conducerea Primăriei a fost silită să îi facă plângere penală, iar consilierii au decis demolarea construcţiei. În ciuda deciziei Consiliului Local, primarul de atunci, Ioan Ghişe, a tăiat panglica de inaugurare.

În 2001, miliardarul braşovean a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Ectransport SA. La scurt timp, fără să ţină cont de ceilalţi acţionari, a vândut bunurile societăţii către firme pe care tot el le controla. În mai, a fost reţinut de DNA şi cercetat în stare de arest pentru înşelăciune în formă deosebit de gravă, potrivit Realitatea TV. 

Jurnaliştii locali mai scriu că, în 2004, Petrică Hogea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a prejudiciat cu aproximativ un milion de dolari Bancorex şi Banca Internaţională a Religiilor. El nu ar fi efectuat nicio zi de detenţie. Mai mult, miliardarul a dat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru o „încălcare a dreptului la un proces echitabil”.

Petrică Hogea s-a implicat şi în politică. După ce şi-a făcut intrarea cu ajutorul PP-DD, a ajuns preşedinte executiv în organizaţia sectorului 4 a PSD, condusă de actualul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Tot acolo este vicepreşedinte şi şeful Sălii Polivalente şi finul lui Bănicioiu, Octavian Bitu, arestat pentru luare de mită.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button