Ministrul Finanţelor: 20% din Administraţia Publică este ineficientă şi trebuie să plece

de:
27 iul. 2015
0 Afișari
Ministrul Finanţelor: 20% din Administraţia Publică este ineficientă şi trebuie să plece

Eugen Teodorovici susține că își permite să fie un aspru critic al administrației, pentru că o cunoaște bine din interior, întrucât și-a petrecut viața în domeniul public, în care lucrează din 1991, informează realitatea.net.

„În administrația publică, „sunt oameni care se sacrifică – viețile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toți asta. Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora – nu la 4.00, poate chiar mai devreme – au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație”, a spus Eugen Teodorovici.

El a subliniat că, pentru o reformă în acest domeniu, este nevoie de o decizie foarte clară politică, apoi trebuie făcută o analiză pe fiecare structură publică în parte: dacă se justifică în primul rând ca structură, dacă o parte din funcțiile pe care le are se justifică sau nu – „pentru că de multe ori, se suprapun, sunt mulți care controlează această țară, mai mulți decât ar trebui să fie, sunt mulți care controlează și unul sau doi muncesc. Și mai ales cei care controlează au salarii foarte mari față de cei care sunt puși să lucreze efectiv”, a arătat ministrul Teodorovici la Digi24.

Întrebat cât de mare ar fi această reformă la care se gândește, el a estimat că „undeva la 20 la sută cel puțin”.

„Am putea să găsim o altă cale, că nimeni nu va rămâne neapărat pe drumuri, dar nu pot acum să mențin un sector bugetar încărcat artificial și mai ales de multe ori ineficient”, a precizat ministrul.

Cookies